Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşçi Bülent Aktop’un konuşmasını yayınladılar

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı, İzmit Belediyesi’nde işten atılan Bülent Aktop’un darp iddiası sonrası İzmit Belediyesi yetkilileriyle konuşurkenki görüntülerini paylaştı.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı, İzmit Belediyesi tarafından yayımlanan, “Gerçekleri bilme hakkı olan kamuoyunun dikkatine “ başlıklı ifadeleri ile ilgili açıklamada bulundu. İzmit Belediyesi tarafından basınla paylaşılan açıklamada temizlik işleri müdürlüğünde kaynak ustası olarak çalışan üyemiz Bülent Aktop’un disiplinsizlik ve amiriyle yaşadığı kavga sonucu teftiş kurulu raporu ile işine son verildiği, memur olan temizlik işleri müdür yardımcısının disiplin işlemlerinin sürdüğü açıklaması İzmit Belediyesinde çifte standartın geldiği son noktayı göstermektedir.

“HÜRRİYET’E DESTEĞİ ÖDÜLLENDİRİLDİ”

Eğer teftiş kurulu raporu tamamlanmış ve üyemiz işten çıkarılmışsa temizlik işleri müdür yardımcısı hakkında her hangi bir işlem yapılmamış olması düşündürücüdür. Değerli işçi arkadaşımız haklı ve mağdur olmasına rağmen işinden olurken, memur olan müdür yardımcısı için işlem yapılmaması Alikahya bölgesinde seçimlerde siyasi olarak Fatma Kaplan Hürriyet’e destek vermesi , seçimden sonra ise adeta temizlik işleri müdür yardımcısı olarak ödüllendirilmesi İzmit Belediyesi yönetim zihniyetinin bir ürünüdür. Aynı zihniyet, gariban işçiler için, AK Parti döneminde işe alınmaları ve hala o partiye gönül verdikleri için sistematik bir kıyıma maruz bırakılarak işlerine son verilmesi olmuştur.” dendi.

“KOCA BİR YALAN”

Hizmet İş Sendikası açıklamasında, “Üyemiz Bülent Aktop önce fiziksel şiddete maruz bırakılıp daha sonra işten atılması, İzmit Belediyesi tarafından ifade edildiği gibi karşılıklı münakaşa ve fiziki müdahaleler şeklinde olayın geçiştirilmeye çalışılması kelimenin tam anlamıyla vicdansızlıktır. Ayrıca açıklamada yer alan ve daha önce pek çok defa iş kanuna aykırı davrandığı açıklaması kamuoyunu yanıltmak için söylenen koca bir yalandır. Üyemiz Bülent Aktop, İzmit Belediyesi’nde kaynak ustası olarak çalışırken, çalışma arkadaşlarının yanında amiri tarafından suçsuz yere fiili saldırıya uğramış, darp edilmiştir.

“MOBBİNG VE BASKI”

Akabinde hastaneye giderek toplam 10 gün rapor almış, sonra da karakola giderek şikayetçi olmuştur. Olayın duyulması ardından temizlik işleri müdürü tarafından karakola gitmemesi ve şikayetçi olmaması için telefonla aranmış , daha olayın sıcaklığında , taraflar dinlenmeden tutanakla ve işten atılmakla tehdit edilmiştir. Gerçekleşen bu konuşma mağdur işçimizin yanında bulunan başka bir arkadaşımız tarafından görüntülenmiştir, görüntülerde bile Bülent Aktop’un yüzündeki darp izleri ve psikolojik durumu çok net görülmektedir. Devam eden süreçte iş yerinde de mobbing ve baskılara maruz kalmış , o güne kadar çalışma hayatı boyunca hiçbir disiplin işlemi görmeyen üyemiz, ramazan günü lavabo ihtiyacı için ayrıldığı anda bizzat temizlik işleri müdürünün talimatı ile tutanak tutulmuş ve disipline sevk edilerek yevmiye kesimi ile cezalandırılmıştır.

İSTİFA ETTİRİLMEK İSTENDİ

Devam eden günlerde baskılar artmış kaynak ustası olduğu şantiye de defalarca elleri ile yeraltı çöp konteynerları temizletilerek işten istifa ettirmek istenmiştir . Üyemiz işinden olmamak İçin , ekmeği için hiç bir itirazı olmadan verilen işleri yapmış çalışmaya devam etmiştir. Ancak 27/7/ 2020 tarihinde disiplin kurulu kararı ile iş akdi fesih edilmiştir. İzmit belediyesi ve yönetimine bir kez daha işçilerin üzerinde oluşturduğunuz korku imparatorluğundan vazgeçin , baskı ve tehditleri bırakın , gariban emekçilerin işi ve aşı ile uğraşmayın , baskıları kaldırın demek istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

BÜLENT AKTOP’UN TELEFONLA KONUŞMASI