Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Kültür Tepesi’nde ağaç katliamı!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan Kültür Tepesi’nde büyük bir ağaç katliamı yaşandı. Kahve Eşkina isimli kafe önündeki onlarca ağaç kesildi. Kültür Tepesi son olarak İzmit Belediyesi ve Büyükşehir arasındaki yetki tartışmasıyla gündeme gelmişti.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı partisinin danışma kurulu toplantılarına başlama kararı aldıklarını duyurdu. Yıldızlı kurulların 2 ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Vali Konağı yanında yer alan Kültür Tepesi bir süre önce İzmit Belediyesi’nin Ak Parti yönetimi tarafından düzenlenmişti. CHP’li yönetim göreve geldikten sonra bölgedeki faaliyetler devam etti. Geçtiğimiz günlerde Kültür Tepesi ile ilgili bir yetki tartışması yaşandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu Kültür Tepesi’ni yeniden İzmit Belediyesi’ne tahsis etmedi. Tahsis tartışmaları sürerken Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan Kültür Tepesi’nde büyük bir ağaç katliamı yaşandı. Kahve Aşkına isimli kafe önündeki onlarca ağaç kesildi.

VALİ SEDDAR YAVUZ’UN KONAĞININ YANI

30-40 yıllık ağaçlar köklerinden kesilmiş halde bulundu. Kahve Aşkına isimli kafenin hemen önünde yer alan ağaçlar kesilince bölgede geniş bir boşluk oluştu. Söz konusu ağaçları kim neden kesti bilinmiyor. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un ikameti olan Vali Konağı’nın sadece 5-10 metre yanında yer alan ağaçların kesilmesine vali Seddar Yavuz’un neden müdahale etmediği merak konusu. Söz konusu ağaçların geriye kalan kök kısımlarına bakıldığında kökler oldukça sağlıklı duruyor. Bu durum olası “çürüdükleri için kesildiler” bahanesini de yok hükmünde sayıyor.