Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Petrol fiyatları katlandı, vatandaşın cebi yandı: Kocaeli’de ulaşıma zam yolda!

ABD ve İran arasında yaşanan gelişmelerin tetiklediği akaryakıt fiyatları ulaşımı da etkileyecek. Kocaeli’de toplu taşıma ücretlerine yönelik zam talebi Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi. Gözler ekim ayında gerçekleştirilecek olan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda olacak.

ABD ve İran arasında yaşanan gelişmelerin tetiklediği akaryakıt fiyatları ulaşımı

Aziz Muhammet UlubasOrta Doğu’da yaşanan kriz petrol fiyatlarını etkiledi. Brent petrolün varil fiyatının 100 doların üzerine çıkmasıyla Türkiye’deki akaryakıt fiyatları da zamlandı. ABD ve İran arasında savaşın ilk başladığı dönemde motorinin litresi 46,27 TL iken aradan geçen zamanda motorin 100 TL’nin üzerine çıkarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez üç haneli rakamları gördü. Akaryakıt fiyatlarının artması Kocaeli’deki ulaşım fiyatlarına zam olarak yansımaya hazırlanıyor.

18 EYLÜL’DE İNDİRİM GELDİ

ABD ve İran arasındaki savaşın yanı sıra Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik saldırısı da petrol fiyatlarını tetikleyen etmenler arasında yer aldı. Suudi Arabistan hükümeti, dünya petrol ticareti açısından önemli bir noktada bulunan Hürmüz Boğazı’nı bypass etmek amacıyla Doğu-Batı Ham Petrol Boru Hattını tedbiren kapattı. Riyad yönetimi, Husilerin İHA saldırıları sonrasında kapattığı hattı 19 Eylül 2026 tarihinde yeniden açtı.

Suudi Arabistan kanadında yaşanan gelişmelerin etkisiyle yükselen Brent petrol, 19 Eylül’deki kararın ardından düşüş gösterdi. Petrol fiyatında yaşanan düşüşle birlikte geçtiğimiz hafta 100 TL’nin üzerine çıkan motorine 4,9 TL indirim geldi ve üç haneli rakamların altına indi.

Kocaeli Minibusculer ve Otobusculer Odasi Baskani Mustafa Kurt“MALİ KÜLFETİN ALTINDAN KALKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Akaryakıt fiyatlarındaki hızlı tırmanış ulaşımı da tetikledi. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, son olarak Kurban Bayramı döneminde yapılan zammın ardından akaryakıtta yüzde 50’nin üzerinde artış yaşandığını söyledi. Bayram döneminde motorinin 63 TL olduğunu hatırlatan Kurt, “Araçlardaki diğer giderleri de eklediğimizde oluşan mali külfetin altından kalkmamız mümkün değil” açıklamasında bulundu.

GÖZLER BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne zam talebini ilettiklerini ifade eden Mustafa Kurt, ekim ayında yapılacak Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’ndan sonra süreci takip edeceklerini belirtti. Mustafa Kurt, akaryakıt zam döneminde akaryakıt fiyatlarını görmek amacıyla yüzdelik zam dilimi yerine motorinde oluşan farkı Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini söyledi.

ÖTV İÇİN ÇAĞIRI YAPTI

Ulaşım fiyatlarında yüzde 50’lik zam miktarına dikkat çeken Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Bu miktarı yolculara yüklemek doğru değil. Çünkü bizim araçlarımızı kullanan tam biletlerin çoğu asgari ücretli. Bu nedenle çalışanlara bu kadar mali külfeti yüklemek istemeyiz” açıklamasında bulundu.

Kocaeli’de uzun yıllar şoförlük yaptığını ve yakıt-bilet fiyatının aynı olduğu dönemde sıfır araç alabileceğini sözlerine ekleyen Mustafa Kurt, “Bugün geldiğimiz noktada en azından ÖTV geçici süreyle ertelenebilir” dedi.