Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2 gündür yanıyor diye 266 bin lira ceza!

Kömürcüler OSB’de yer alan Atakaş isimli firmaya 2 gündür devam eden kömür yangını nedeniyle 266 bin 497 TL para cezası kesildi.

Kömürcüler OSB’de yer alan

Ugur ENC minAKP Kocaeli Milletvekilleri, AKP İl Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz dün Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Vali Seddar Yavuz söz konusu toplantının Kömürcüler OSB’yi kaldırmak için yapıldığını belirterek OSB’ye kesilen 266 bin 497 TL’lik bir cezayı ve kısa bir açıklamayı Twitter takipçileriyle paylaştı.

KÖMÜRCÜLER OSB’Yİ KALDIRMAK İÇİN

Ziyaretle ilgili “Dilovası’nda bulunan Kömürcüler OSB’yi kaldırmak için Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla bugün Ankara’da Çevre Şehircilik Bakanımızla bir araya geldik. Süratle kaldırılması konusunda hepimiz kararlıyız. En kısa zamanda kömürcülük faaliyeti sonlandırılacak” diyen Seddar Yavuz Kocaeli Valiliği’nin OSB’ye kesilen cezayla ilgili kararını da bu açıklamaya eklediği görüldü.

İKİ GÜNDÜR YANIYOR

Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “İlimiz Dilovası ilçesi Çerkeşli mevkiinde bulunan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette olan Atakaş Tic. A.Ş.’de 05.10.2020 tarihinde kömürlerin yanması sonucu oluşan gaz ve koku sebebiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce söz konusu tesisi 88.499 TL idari yaptırım cezası uygulanmıştır. 06.10.2020 tarihinde kömür yangınının, gaz ve koku emisyonunun devam ettiği tespit edildiğinden bahse konu tesise tekrar 176.998 TL idari yaptırım cezası uygulanmıştır.

TOPLAM CEZA 266.497 TL

Böylece tesis toplam 266.497 TL idari para cezası uygulanmıştır. Söndürme işlemleri devam etmekte olup, valiliğimizin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Kaymakamlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz görevlilerince sorunun en kısa sürede çözülmesi için tedbirler alınmaya devam edilmektedir.”