Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belsa’da sorunlar çözülecek!

İzmit kent merkezinde yer alan Belsa Plaza artık alışveriş merkezi değil. AVM statüsünden çıkarılan Belsa Plaza’da pek çok sorun çözüme kavuşmuş olacak.

İzmit kent merkezinde yer

Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te hizmet veren Belsa Plaza 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında AVM statüsüne alınmış ve güvenlik önlemleri artırılmıştı. Her kapıya güvenlik yerleştirilen, etrafı kapatılan Belsa Plaza’da güvenlik işyerleri için büyük bir yük oluyordu. Aidatları bir hayli yükselen Belsa Plaza’da AVM statüsü kapanış saatlerine de yansımıştı.

BELSA PLAZA YÖNETİMİNE GÖNDERİLDİ

Corona virüsü pandemisi öncesinde üst kat kafe tuvaletleri kapatılan, kafelere saat 10.00’da kapatma talimatı verilen Belsa Plaza uzun süredir AVM statüsünden çıkış için bekleyiş vardı. Kocaeli Valiliği’nden sonunda iyi haber geldi. Vali Yardımcısı Dursun Balaban Belsa Plaza’nın iş merkezi statüsüne geçirildiğine dair belgeyi Belsa Plaza yönetimine gönderdi.

GÜNCELLEME YAPILACAK

Balaban imzalı belgede şu ifadeler yer aldı: “İlgili yazıda belirtildiği üzere ülkemiz genelinde AVM olarak tanımlanan ve faaliyet gösteren yerlerin sayıları Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı kayıtları ile Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği kayıtlarında farklılık arz ettiği ve illerdeki Ticaret İl Müdürlüklerinden alınacak veriler neticesinde güncelleme yapılacağı belirtildi.

İŞ MERKEZİ STATÜSÜ VERİLDİ

İlgili yazı ile Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü’ne ilgili yazı içeriğine uygun olarak ilimiz genelinde faaliyet gösteren AVM statüsündeki yerlerin ismi, ticari unvanı, adres ve iletişim bilgileri istenmiş olup, İl Ticaret Müdürlüğünün ilgili yazılarında Belsa Plaza İş Merkezinin AVM statüsünde olmadığı belirtildiğinden, AVM statüsünden çıkarılıp İş Merkezi statüsünde değerlendirilmeye alınmıştır.”