Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir’den CHP’li Seymen ailesine büyük rant!

Ak Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, CHP’li Seymen ailesine ait olan Yahyakaptan’daki Seymen Koleji arazisinin imar planlarını değiştirmek istiyor. Yeni planlarda 24 dönüm arazinin 11.5 dönümü otel ve AVM, 9.5 dönümü ise özel hastane olacak. Emsaller 2 ile 3 kat artacak. Bölgede 6 ve 8 katlı binalar inşa edilebilecek.

Ak Partili Kocaeli Büyükşehir
ugur

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda İzmit Yahyakaptan Mahallesi’nde yer alan 24 dönüm eğitim alanının imar planı değişiklikleri de gündeme gelecek. Söz konusu değişiklik ile CHP’li Seymen ailesine ait olan Yahyakaptan’daki Seymen Koleji arazisi üçe bölünecek. Arazinin 11.5 dönümünde otel ve AVM yapımı için imar tadilatı yapılacak. Otel ve ticaret alanı olarak belirlenecek bu alanda emsal 0.7’den 1.6’ya çıkarılacak. 3 kat olan inşaat izni de 6 kata yükseltilecek.

OTEL, AVM VE ÖZEL HASTANE YAPILACAK

Söz konusu arazinin 9.5 dönümü ise özel sağlık alanı olarak düzenlenecek. Bu bölümde ise emsal 0.7’den 2’ye kat izni ise 3’ten 8’e yükseltilecek. Bölgede yapılacak değişiklikle CHP’li Seymen ailesine Ak Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzlerce milyon liralık bir rant sağlanmış olacak. Yapılacak değişiklikler sonrasında arda kalan 2 dönümlük arazi ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne kreş yapılmak şartıyla hibe edilecek. Söz konusu kreşe Seymen ailesinin bir büyüğünün ismi verilerek onore edilmiş olacak.

CHP GRUBU DEĞİŞİKLİĞE NE DİYECEK?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Yahyakaptan Mahallesi’nde 24 dönümlük eğitim alanını ortadan kaldırdıktan sonra eş bir arazi göstermiyor. Yani söz konusu değişiklikle sadece CHP’li aileye yüzlerce milyon liralık bir rant sağlanmış olmuyor aynı zaman Yahyakaptan Mahallesi de imar planlarında 24 dönümlük eğitim alanını kaybediyor. Kişiye özel, parsel bazında yapılan değişikliklere karşı çıkan CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grubu’nun bugün gerçekleştirilecek mecliste Seymen ailesinin arazisiyle ilgili ne karar vereceği merakla bekleniyor.

PAHA BİÇİLEMEZ ARAZİ

Yoğun yerleşimin bulunduğu bir alanda yer alan Seymen Koleji arazisi özellikle İzmit-Kandıra Yolu’na cephesi ve İzmit Otogarı’nın yanı başında olması ile dikkat çekiyor. Mevcut hali ile de çok değerli olan arazinin otel, AVM ve özel hastane yapılacak yeni imar planları ile paha biçilemez bir hale geleceği bekleniyor. Hali hazırda büyük trafik yükü bulunan, köprülü kavşağın bile çözüm olamadığı Seymen Koleji arazisi çevresinde mevcut imar değişikliklerinin gerçekleşmesi halinde trafik yükünün daha da artması bekleniyor. Beton yapılaşmanın artacağı bölgeyle ilgili kent muhalefetinin alacağı tavır da merak konusu.

EMSAL ARTIŞI NEDİR?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde bugün görüşülecek olan CHP’li Seymen ailesine ait arazideki imar değişikliği ve benzerlerinde genel dikkat çeken konu kat artışı oluyor. Ancak bu ve benzeri imar değişikliklerinde asıl rant emsal artışı ile yapılıyor. Emsalin arttırılması demek toplam inşaat alanını arttırmak demektir. Emsali 2 olan bir arsada emsali 3’e çıkarmak, inşaat alanını yarı yarıya artırır. Yani 800 metrekare inşaat hakkı, 1200 metrekareye çıkar. Bugün görüşülecek olan imar değişiklinde de bu inşaat alanı 2 ile 3 kat arasında artacak. Bina kat artışları ile söz konusu arazilerde otopark ve çevre düzenlemesi için de yer bırakılmış olacak. 300 metrekare 3 kat bir inşaatın taban alanı 100 metrekare iken 300 metrekare 6 kat bir inşaatın taban alanı 50 metrekare oluyor. Çevre düzenlemesi ve otopark için kat artışı 2 kat olan 100 metrekare bir arazide 50 metrekare alan kazanılıyor. 24 dönümlük bu dev arazideki kat artışı yüzlerce araçlık otopark ve özel alanlar doğmasına sebep olacak.

Seymen Koleji
CHP’li Seymen ailesine ait 24 dönüm arazi üzerinde şu anda özel Seymen Koleji hizmet veriyor.