Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çayırova’da 40 milyon ceza el birliğiyle yok edildi!

CHP, Çayırova Belediyesi’nin yolsuzluk iddiası için toplandı. Çayırova Belediye CHP Grup Başkanvekili Halis Koç Çayırova Belediyesi’nin kestiği ceza ile ilgili rüşvetin ses kaydının AK Parti Genel Merkez’e kadar ulaştığı, 40 milyon TL cezanın yok edildiğini duyurdu. Koç, “Üst düzey bir yönetici ‘konuyu kapatın’ diyor. O gün verilen emir bugün yerine getirilmiştir” dedi.

CHP, Çayırova Belediyesi’nin yolsuzluk

Özgun imzaCHP, Çayırova Belediyesi’nin yolsuzluk iddiası için toplandı. Çayırova Belediye CHP Grup Başkanvekili Halis Koç Çayırova Belediyesi’nin kestiği ceza ile ilgili rüşvetin ses kaydının AK Parti Genel Merkez’e kadar ulaştığı, 40 milyon TL cezanın yok edildiğini duyurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanlığı bugün Çayırova Belediyesi için toplandı. Düzenlenen toplantıya İl Başkanı Harun Yıldızlı, il yöneticileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir ve Meclis Üyesi Orhan Tanış, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş, Çayırova Belediye CHP Grup Başkanvekili Halis Koç, Meclis Üyeleri Salih Işık, Turan Ağaç, Tayfun Budak, CHP Kocaeli önceki dönem İl Başkanı Cengiz Sarıbay katıldı.

ÇAYIROVA HALKINI CEZALANDIRIYORSUN

Konuyla ilgili konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, “Kamu israfları, usulsüz ihaleler 20 senenin eseri. 40 milyon bir kişinin cezasını iptal edebiliyorsun ama 34 milyon TL kaçak yapıdan ceza kestiğin Çayırova halkını cezalandırıyorsun. O zaman o insanların ne günahı var. Sadece bir ilçemizde değil diğer ilçelerimizde de aynı olaylar cereyan ediyor” dedi.

Buyuksehir cevap 12 MİLYON 361 BİN TL CEZA KESİYOR

Çayırova Belediye CHP Grup Başkanvekili Halis Koç, Çayırova Belediyesi’nde rüşvet iddiasıyla ilgili konuştu. Koç, “Rüşvet iddiası sonucunda 40 milyon lira kamu zararı oluştu. Bütçeye girmesi gereken 40 milyon yok oldu; rafa kaldırıldı. Geçtiğimiz mart ayında belediyede bir rüşvet skandalı tüm Çayırova halkının dilindeydi. AK Parti camiasında sıkça konuşulur. İddia şuydu Reysaş Lojistik firmasında kontrol müdürlüğünün elemanları ilave kaçak yapılar vardır diye iki tutanak tutuluyor. İki tutanak tutuluyor. Birinci tutanakta 4281 metrekare kaçak yapı vardır diye tutanak tutuluyor. Encümende belediye 783 bin TL ceza kesiyor. Bir ay içerisinde kaçak yapıyı kaldırmadığı nedeniyle 2 milyon 361 bin TL daha ceza kesiyor. Sonrasında da cezayı kesiyor. Bizim konumuz bununla ilgili değil” dedi.

RÜŞVET PAZARLIĞI

Koç şu iddialarda bulundu; “2087 ada 5 nolu parselde zemin kat diye ifade edilen yerde 49 bin metrekare kaçak yapı için tutanak tutuluyor. Encümene gönderiyorlar. Encümen de burada teknik bilgi eksikliği var bunu da teknik yönden eksiklikleri giderin sonra kaçak yapıya cezasını keselim diyor. Normalde 40 milyon ceza kesilmesi lazım. Reysaş Lojistik sahibi Durmuş Döven Ankara’ya gidiyor AK Partili Mehmet Özhaseki’ye şikayette bulunuyor. Belediye başkanı Bünyamin Çiftçi de ‘git görüş’ diye belediye başkan yardımcısını görevlendiriyor. Rüşvet iddiasını görüşüyorlar. 40 milyonu 10 ile 20 milyona indirme amaçlı. Bunun bir kısmını spor kulübü üzerinden gömdereceğiz bir kısmını da elden vereceğiz hesabıyla rüşvet pazarlığı yapılıyor.

SES KAYDI ALIP ÖZHASEKİ’YE GÖTÜRMÜŞ

Halis KocVatandaş ses kaydı alıyor Özhaseki’ye götürüyor. ‘Benden 10 ile 20 milyon lira arasında rüşvet istedi, ses kaydı budur’ diye. Daha sonra Özhaseki, Başkan Çiftçi’yi Ankara’ya davet ediyor. Gidiyor başkan. Bünyamin Çiftçi de bu tutanağı sallıyor. ‘Bu tutanak doğrudur, bu kadar ilave kaçak yapı vardır; cezası da 40 milyondur. Ben bunu uygulayacağım’ diyor. Özhaseki, ‘Ben senin arkandayım. Senin yaptığın iş doğru, sen işine devam et’ diyor. Rüşvet iddiasını CHP olarak nisan ayında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılık da valilikten ön soruşturma için müfettiş görevlendirmiş. Biz de müfettişe savunmalarımızı verdik.

BÜYÜKŞEHİR: DEĞERLENDİRİLMEMESİ GEREKİYOR

Biz 40 milyonun peşine düştük. Önerge verdik. Çayırova, Büyükşehir’den görüş istiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Çayırova görüş istiyor. Büyükşehir, ‘3194 sayılı imar kanunun 21. Maddesi kapsamında değerlendirilmemesi gerektiği’ görüşü veriyor. Fakat Büyükşehir değerlendirilmediğini belirtirken teknik elemanlarının herhangi bir raporu, olay yerine gittiğine dair herhangi bir teknik raporu yok. Sadece görüş bildirmiş. Encümen de kendi kaçak yapının verdiği rapora göre karar almıyor Büyükşehir’in görüşüne paralel ’40 Milyon cezaya gerek yoktur’ diyerek cezayı ortadan kaldırıyor. Emine Zeybek’e de konuya gidiyor. Üst düzey bir yönetici ‘konuyu kapatın’ diyor. O gün verilen emir bugün yerine getirilmiştir.

BİR KURUŞ İÇİN BÜYÜKŞEHİR’DEN GÖRÜŞ ALDINIZ MI?

40 milyon ceza rafa kaldırılmıştır. 40 milyon kamu zararı görülmüştür. Son 6 ayda Çayırova halkına, iş insanlarına 34 milyon TL ceza kestiniz diye dün başkana sorduk. Bir kuruşu için Büyükşehir’den görüş aldınız mı? Halka kesilen cezalardan görüş alınmıyor. AK Parti meclis üyesi Kadir Kurun onurlu dik duruşuyla bu karara karşı çıkıp şerh koyuyor. Çayırova halkının 40 milyon zararına ortak olmuyorum diyerek şerh koymuş. Meclis üyesine teşekkür ediyoruz.”

CHP Kocaeli