Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU’da torpilli atamalar!

Sayıştay, 2021 yılı incelemesini tamamlayarak rapor haline getirdi. Sayıştay’ın İSU Genel Müdürlüğü ile ilgili hazırladığı raporda torpilli kadro atamaları da yer aldı.

Sayıştay, 2021 yılı incelemesini

ugurSayıştay, 2021 yılı incelemesini tamamlayarak rapor haline getirdi. Sayıştay’ın İSU Genel Müdürlüğü ile ilgili hazırladığı raporda torpilli kadro atamaları da yer aldı. Sayıştay denetçileri yükselme ve unvan değişikliği sınavı gerektiren müdür, şube müdürü, şef vb. kadrolara yazılı ve sözlü sınav yapılmadan doğrudan atama yapıldığını belirtti. Söz konusu raporda ayrıca sözleşmeli personellerin dahi müdür yapıldığı belirtildi.  Sayıştay denetçilerinin raporunda şu ifadeler yol aldı: “Kurumun personel dosyalarının ve atama işlemlerinin incelenmesi neticesinde; görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi müdür, şube müdürü, şef vb. kadrolara yazılı ve sözlü sınav yapılmadan doğrudan atama yapıldığı görülmüştür.

SÖZLEŞMELİ PERSONELDEN MÜDÜR

Yapılan incelemede, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49’uncu maddesi uyarınca tekniker, mühendis, çözümleyici unvanında sözleşmeli olarak istihdam edilen 8 personelin müdür olarak görevlendirildikleri tespit edilmiştir. Müdürlük görevi, genel esaslara göre yürütülmesi gereken asli ve sürekli bir görevdir. Kendisine bütçeyle ödenek tahsis edilen, harcama biriminin en üst yöneticisi olan ve ödeneklerin etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasında birinci derece sorumluluk atfedilen müdürlük görevinin süreli sözleşmeler ile istihdam edilen sözleşmeli personel eliyle gördürülmesi mümkün değildir. Bu sebeple müdürlüklere yapılan görevlendirmelerin yürürlükte bulunan yasal mevzuatın izin verdiği şekilde yapılması, sözleşmeli personelin müdür kadrolarına vekâleten görevlendirilmesi uygulamasına son verilmesi gerekmektedir.

YENİDEN AYNI KURUMDA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Hatırlanacağı gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU geçtiğimiz aylarda büyük bir torpil skandalıyla sarsılmıştı. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, İSU’da çalışan oğlunu teyzesinin oğlu olduğu iddia edilen Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan vasıtasıyla özel kalem kadrosundan memur yaptırdı. Sağlık daha sonra oğlunu İSU’da üst düzey bir konumda memur olarak işe aldı. Söz konusu olay CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir tarafından gündeme getirildi. İSU Genel Kurulu’nda gündeme gelen konu büyük şaşkınlık yarattı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Yazıklar olsun” diyerek Ali Sağlık’a tepki gösterdi. Birkaç gün içerisinde Ali Sağlık’ın görevinde kalacağı oğlunun ise istifa ettirileceği açıklandı. İddialara göre Oğuz Sağlık görevinden istifa ettiği gün İSU’nun hukuk servisinde çalışmaya başladı. Oğuz Sağlık’ın sözleşmeli olarak İSU’da yeniden çalışmaya başlaması şaşkınlık yarattı.