Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Keramettin Gençtürk, deprem bölgesinde görevlendirildi

İnşaat Mühendisleri Odası Kurucu Başkanı Keramettin Gençtürk, hasar tespit çalışmaları için deprem bölgesine görevlendirildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Kurucu
Nazim Ozgun Erbulan 1

Kocaeli’de geniş bir kesim tarafından tanınan inşaat mühendisi, aynı zamanda Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Kurucu Başkanı Keramettin Gençtürk, hasar tespit çalışmaları için Adana’ya görevlendirildi. Gençtürk’ün bugün akşam saatlerinde yola çıkacağı öğrenildi.

“ESKİYE DAYALI DENEYİMİM VAR”

Görevlendirme ile ilgili Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Gençtürk, “Acı bir deprem süreci yaşadık. Benim eskiye dayalı bir deneyimim de var. 99 depreminde burada İnşaat Mühendisleri Odası kurucu başkanıydım. Depremde görev aldım. Van depremine de gittim. Elazığ, Malatya, İzmir depremlerinde de bulundum. İnşaat Mühendisleri Odası’nın portföyünde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sisteminde görünüyorum. Böyle bir görevlendirme yapıldı. Bu görevlendirme hasar tespit görevlendirmesi” dedi.

“ADANA’NIN DIŞINDAKİ İLLERDE DE KALACAĞIM”

Görevlendirmenin detaylarını da paylaşan Gençtürk, “Sistem şöyle; iki arkadaş olacaksın, kendi aracınla gideceksin. Kalacak yeri bakanlık veriyor. 5 gün oradayım. Müdürlük, size mahalle ve semt veriyor hasar tespit için. Odadan böyle bir talep geldi ‘yapar mısınız?’ diye. Bir çalışma programı hazırlanmış, 5, 10,15 günlük. Yavuz Yolcu isimli inşaat mühendisi arkadaşımız var, onunla gidiyoruz. Görev alanımız Adana. Adana’nın dışındaki illerde de daha fazla kalarak gözlemlemek, varsa yapılacak bir şey katkı sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.