Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de corona virüsü en çok hangi ilçede?

Kocaeli’de corona virüsü en çok hangi ilçede görülüyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney sırasıyla açıkladı.

Kocaeli’de corona virüsü en

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Murat Yoldaş’a konuştu. Kocaeli’de hangi ilçede corona virüsü vaka sayısının fazla olduğunu ifade eden Ergüney tedbirlere dikkat çekti. Sağlık çalışanlarını corona virüsüne yakalandığını ancak kentimizde hiçbir sağlık çalışanının vefat etmediğini belirten Ergüney Kocaeli genelinde 20 bin sağlık çalışanı bulunduğunu söyledi.

GEBZE, DARICA, İZMİT

İlimizde en çok corona virüsü hastasının Gebze’de olduğunu, bu ilçemizi sırasıyla Darıca, İzmit, Çayırova, Derince, Körfez ve Gölcük’ün izlediğini belirten Dr. Ergüney, son sırada Kandıra ve Dilovası’nın yer aldığı bilgisini verdi. Ergüney, ilimizin toplam vaka sayısında Türkiye ortalamasının üstünde, ölüm ve yoğun bakımda Türkiye ortalamasının altında olduğunu, bunda da erken teşhis ve başarılı tedavinin etken olduğunu vurguladı. Ergüney, ilimizde 3 bini doktor olmak üzere 20 bin sağlık çalışanının hizmet verdiğini, 100 doktor ve 300’ü aşkın sağlık çalışanının hastalığa yakalandığını ancak vefat olmadığını açıkladı.

RİSK ORANI YÜKSEK

İlimizin coğrafi konumu, nüfus yoğunluğu ve hareketlilik nedeniyle risk oranının yüksek olduğunu belirten Dr. Ergüney, “Corona virüsüyle mücadele ilimizde kurumlar ve halkın işbirliği ile başarıyla yürütülüyor. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kurumlarımıza ve halkımıza katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum. İlimizde salgın kontrolümüz altında. Daha iyi noktaya geleceğini de inanıyorum. İşyerlerinde, evlerde, akraba ve komşuluk ilişkilerinde çok çok çok dikkatli olmalıyız. Seferberlik halinde önemsemeliyiz. Muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, toplum liderlerine sesleniyorum; Lütfen sizde bu seferberliğe katılın, virüsü hep birlikte yenelim” diye konuştu.

GRİP AŞISI ÇAĞRISI

Kış aylarında vaka artışının öngörüldüğünü söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Ergüney, yaşlı ve kronik hastalığı olanların kış gelmeden kontrollerini ihmal etmemelerini, doktorları ile irtibata geçip grip ve benzeri aşılarını yaptırmaları uyarısında bulundu. Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü, yaptığı planlamayı bakanlığı gönderdi. 15 Eylül tarihine kadar bazı hastanelerdeki idari kadrolarda; başhekim, başhekim yardımcısı, müdür, müdür yardımcısı kadrolarında değişiklik ve rotasyon yapılacak. Sağlık kuruluşlarında yapılacak değişikliğin, başarı veya başarısızlık olarak değerlendirilmemesi gerektiği belirtildi; Süresi dolan ve tecrübelerinden faydalanılacak idarecilerin yer değişikliği olduğu vurgulandı.