Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kroman Çelik zehir saçacak!

Kroman Çelik’in Gebze Tavşanlı Mahallesi’nde yapmak istediği Tehlikesiz Atık (Cüruf) Geri Kazanım ve Düzenli Depolama Tesisi ÇED bilgilendirme toplantısı Tavşanlı Düğün Salonu’nda kalabalık bir katılımcı ile yapıldı. Kroman Çelik’in yapacağı cüruf tesisi ile ilgili vatandaşlar sağlıklarının ve tarım alanlarının ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Kroman Çelik'in Gebze Tavşanlı

Kroman Çelik’in Gebze Tavşanlı Mahallesi’nde yapmak istediği Tehlikesiz Atık (Cüruf) Geri Kazanım ve Düzenli Depolama Tesisi ÇED bilgilendirme toplantısı Tavşanlı Düğün Salonu’nda kalabalık bir katılımcı ile yapıldı. 200’e yakın mahalle sakini, STK temsilcisi ve siyaset dünyası isimlerinin katıldığı toplantıda ÇED raporunu hazırlayan Huş Mühendislik ve Kroman Çelik yetkilileri yapılacak tesis ile ilgili katılımcılara bilgi verdiler. Toplantıya ilgi bir hayli fazla olurken, jandarma mahallenin girişinde ve ÇED toplantısının yapılacağı düğün salonu etrafında geniş güvenlik önlemi aldı.

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM

Toplantıya CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Nail Çiler, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Ali Elma, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Tanfer Yeşiltepe, Gebze Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Serdaroğlu, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, Tavşanlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Aydın, Kirazpınar Mahallesi Muhtarı İsmail Ayar, CHP Gebze ve Darıca Belediyesi Meclis üyeleri, yerel seçimlerde İyi Parti Gebze Belediye Başkanı Adayı Sadık Güvenç, CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Saide Çalışkan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, Kroman Çelik firması yetkilileri ile mahalle sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

WhatsApp Gorsel 2024 05 24 saat 15.02.51 6706ff90DARICA İLÇE BAŞKANINDAN TEPKİ

ÇED toplantısına katılan CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltın toplantıda söz alarak Kroman Çelik’in Darıca’da mevcut fabrikasının çevreye insan sağlığına ve vatandaşın yaşam alanına verdiği zararları dile getirdi. Özaltın, “ Ben buraya beyefendilerin yaptıkları projenin ilçesinden geliyorum. Tavşanlı köyü sakinleri Darıca’da yaşanan olumsuz şartları yaşamasın diye mücadelelerinde destek olacağız ve Halkın yaşam alanlarının korunması konusunda her zaman halkın yanında olacağız” sözlerini kullandı.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN YOĞUN TEPKİ

Dün Tavşanlı Mahallesi’nde yapılan toplantıda tesisin yapılmasıyla ilgili olarak firma yetkilileri ve projeyi hazırlayan teknik ekip proje ile ilgili bilgi verdiler. Soru cevap kısmında mahalle sakinleri onlarca soru sorarken, CHP milletvekilleri Nail Çiler, Harun Özgür Yıldızlı ve DEM milletvekili Gergerlioğlu’da konuyla ilgili düşüncelerini belirttiler. Kroman Çelik yetkilileri ve Valilik İl Çevre Müdürlüğünü soru yağmuruna tutan mahalle sakinleri, hem tarım alanlarının tehlikede olduğunu hem de sağlıklarının tehlikede olduğunu belirterek tesisin yapımına karşı olduklarını ifade ettiler.

WhatsApp Gorsel 2024 05 24 saat 15.02.51 21a47ef0HALKTAN YANA OLDUĞUMUZ İÇİN BURADAYIZ

Yapılan Bilgilendirme toplantısında söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler şu ifadelere yer verdi; “Böyle bir yatırım yapıyorsanız burada yatırım rakamlarını açıklamanız lazım. 3 dakikalık bir sunum olmaz. Arkadaşlar burada istediklerini bulamadı o yüzden değişik sorular sormak zorunda kalıyorlar. Benim de sorularım var; Bir defa siz 410 metre yanımızdasınız. Sizin çok detaylı bir sunum yapmanız lazım. Gebze Belediye yetkililerine teşekkür ediyorum çok önem veriyorlar ki iki kişi göndermişler buraya. Kocaeli Büyükşehir sanayinin başkenti ama burada hiçbir yetkili yok. Maşallah. İktidar partisinden de kimse yok. Onlar bu işi çok iyi biliyor çünkü nerede bir rantsal dönüşüm var onlar oradalar. Biz halktan yana olduğumuz için buradayız. Biz sizin sorunlarınızı çok iyi bildiğimiz için buradayız.”

DERSİNİZE İYİ ÇALIŞIN GELİN

Sayın yetkililer uyarıyorum. Böyle bir tesis yapılacaksa geleceğimiz ilgilendiren. Henüz bir şey söylemediniz. Soru işaretlerimiz var. Ben Belediyeye gittim, ruhsatımı iznimi aldım diye bir şey yok. Böyle bir şey olamaz. Sonuna kadar takipçisi olacağım. Ben isterdim ki Büyükşehir yetkilileri de burada olsun bize kapsamlı bir sunum yapılsın. Bildiğim kadarıyla da Belediye kafasında bitirmiş bu işi. Sizin sunumunuz yeterli değil. Daha önce yapılacak olan ÇED toplantısını seçimden önce neden iptal ettiniz? Dersinize iyi çalışın gelin. Bir başka zaman yapalım bu toplantıyı”