Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

Art Nicomedia Derneği tarafından yapılan, kentte oldukça ses getiren İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali geçtiğimiz hafta başladı.

Art Nicomedia Derneği tarafından

Art Nicomedia Derneği (AND) Başkanı Akın Ülkü Sevinç, İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali’nin başarılarını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Sevinç yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “2012 yılından bu yana kendi prodüksiyonumuz kısa filmlerle yurtdışında düzenlenen film festivallerine katılıp ödüller almanın yanında, 2014 yılında kentte film festivali geleneğini ilk başlatan sivil toplum örgütü olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yurtdışında katıldığımız festivallerde hem bu alandaki tecrübemizi hem de uluslararası yönetmen, yapımcı, festival organizatörü ağımızı geliştirdik. 2014 yılında Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği olarak sadece İzmitli yönetmenleri kapsayacak şekilde düzenlediğimiz “Art Nicomedia Kısa Film Günleri” ile tohumlarını attığımız etkinliği 2017-2018 yılları arasında ulusal çapta düzenlemeye başladık. 2018 yılından bu yana da “İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali” olarak yolumuza devam ediyoruz.

“BÜYÜK 5 KISA FİLM FESTİVALİNDEN BİRİ”

İzmit kentinde en uzun süredir düzenlenen, 6’ıncı sezonunu geçtiğimiz hafta başlattığımız, kentin en uzun soluklu uluslararası sanat etkinliği olma özelliği taşıyan İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali IMDB nitelikli bir film festivalidir. TRT analiz raporuna göre Türkiye’de düzenlenen büyük 5 kısa film festivalinden biridir 1 milyondan fazla yönetmenin11.000’in üzerinde film festivalinin kayıtlı olduğu FilmFreeway portalının Gold üyesidir. Tamamı film yönetmeni, yapımcı ve oyuncu, 11’i yabancı toplam 20 jüri üyesi ve festival koordinatörü görev almaktadır. 7inci yılında Oscar nitelikli bir film festivali olacaktır. Ayrıca, 2021 yılından bu yana her 3 ayda bir düzenlediğimiz “Nicomedia Uluslararası Film Ödülleri (NIFA)”nde 10’uncu sezonu devam ediyor. Bugüne kadar 6 kıta, 48 ülkeden 318 film başvurusunun yapıldığı NIFA “İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali” ile birlikte kentteki uluslararası sanat projelerinin lokomotifliğini yapıyor.”

Izmit Uluslararasi film festivali