Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cengiz Topel Havaalanı ne olacak?

Cengiz Topel Havalimanında tarifeli uçuşların olmamasına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na soru önergesi veren YSP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’na cevap geldi.

Cengiz Topel Havalimanında tarifeli

Cengiz Topel Havalimanında tarifeli uçuşların olmamasına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na soru önergesi veren YSP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’na cevap geldi. YSP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na verdiği soru önergesi şöyle: “Basında yer alan bilgide: ‘Kocaeli’nin en önemli yerlerinden biri olan Cengiz Topel Havalimanı kaderine terk edilmiş durumda. Cengiz Topel Havalimanı’nda sadece özel ve eğitim uçuşları sürüyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü verilerine göre, Ağustos ayında Cengiz Topel Havalimanından toplam 55 uçuş yapıldı. Büyük çoğunluğu eğitim uçuşu ve özel uçuşlar olan bu uçuşlarda tek bir yolcu bile kayıtlara geçmedi. Çalışan personeli ve kapasitesiyle eksiksiz olan havalimanında tarifeli uçuşların yapılmaması dikkat çekiyor. Cengiz Topel Havalimanı’nın akıbeti ise belirsizliğini sürdürüyor.’ ifadeleri yer almıştır.

Bu bağlamda,

1.    Yukarıda bahsi geçen iddialar doğru mudur?

2.    Kocaeli’nin ve çevre illerin havalimanı ihtiyacım karşılayabilecek konumda olan Cengiz Topel Havalimanı neden yolcu uçuşlarına kapalı?

3.    Cengiz Topel Havalimanında tarifeli uçuşları ne zaman başlatmayı düşünüyorsunuz?

4.    Kocaeli ve çevre illerde yaşayan yurttaşların ulaşım sorunlarına da çözüm olabilecek Cengiz Topel Havalimanı’nı tarifeli uçuşlara aktif hale getirmek amacıyla bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Gergerlioğlu’na verdiği cevap şöyle;

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı mevcut alt ve üst yapı olarak uluslararası standartlarda her türlü hizmeti verebilecek donanıma sahip ve 7/24 hava trafiğine açık olup, havalimanında 2023 yılı Ağustos ayı sonu itibariyle toplam 1.785 yolcu ve 719 uçak trafiği gerçekleşmiştir. Diğer taraftan; havayolu işletmeleri serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlardır. Hava meydanlarına uçuş başlatılması, ilave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi, aktarmalı/aktarmasız uçuş ile seferin icra edilmesi vb. hususlar; havayolu işletmelerinin kendi uhdelerinde olup, havayolları, filo yapıları, filo müsaitliği, slot saatleri ve filolarında bulunan hava araçlarının bağlantıları çerçevesinde uçuş saatlerini kendileri belirleyerek talepte bulunmaktadır. Uçuş başvurusu olması halinde, başvurular ilgili mevzuat kapsamında Bakanlığımızca değerlendirilmeye alınmaktadır.