Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Söyleşi

Şanbaz Yıldız her şeyi anlattı!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız Bağımsız Kocaeli’ye konuştu. İzmit Belediyesi ile ilişkilerden, seçim çalışmalarına kadar pek çok konuyu değerlendiren Yıldız, 10 yıldır hiçbir kamu kurumuna iş yapmadığını ifade etti.

Şanbaz Yıldız her şeyi anlattı!

Uğur EnçİYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız uzun süredir tartışmaların odak konusu.
4 yılı aşkın süredir il başkanlığı görevini sürdüren Yıldız özellikle son dönemde Cumhuriyet Parkı tartışmaları ile gündeme geldi.
İttifak ortağı CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ile birlikte aldıkları ortak karar sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile meclis üyelerini görüştürdü.
Kent için boş bir tartışmayı sona erdiren üç kişiden biri oldu.
Her ne olduysa bu olay sonrasında bir anda hedef haline geldi.
Kimi çevrelerde kamu kurumlarına iş yaptığı konuşuldu.
Meral Akşener’le görüşen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in kendisini şikayet ettiği iddia edildi.
Kimi gazeteciler bu iddiaları köşelerine taşıdı.
Partide yapılan çalışmalardan, hakkındaki iddialara kadar pek çok konuyu konuşmak için Şanbaz Yıldız’la buluştuk.
Yaklaşık bir saat süren söyleşimizde Yıldız bütün soruları kaçamak cevaplar vermeden yanıtladı.
İşte o söyleşi…

Genel seçim atmosferi iyice kendini gösteriyor. Partinizin seçim çalışmaları nasıl gidiyor? 12 ilçede neler yapıyorsunuz?

Çalışmalar son dönemde çok daha fazla hızlandı. 12 ilçede her hafta cumartesi günü çatkapı programı yapıyoruz. Bu sadece planlı yapılan. Diğer zamanlarda ilçelerde zaten periyodik tüm çalışmalar devam ediyor. Çat kapıda ne yapıyoruz dediğiniz zaman; çat kapıda Kocaeli’nin bir fotoğrafını çekiyoruz. Şöyle her ilçede yaklaşık 20 ile 30 arasında ekip lideri dediğimiz ilçe başkanları il başkan yardımcıları veya il yönetim kurulundaki arkadaşlar bulunuyor. Gittiğimiz ilçede bir tane ilçe yöneticisi, gençlik kollarından bir kişi, kadın kollarından en az bir kişi ve mahalle başkanı, sandık görevlisi arkadaşları yanımıza alarak ev ziyaretleri yapıyoruz. Gittiğimiz evlerde bütün seçmen listesi ekip liderinin elinde. Sandık görevlisi ve mahalle başkanı gittiği evde şunu söylüyor “Biz sayın Genel başkanımız Meral Akşener’in selamını getirdik” orada eğer kişi yaz derse, yaşadıklarını, sorunlarını, siyasi görüşünü ve benzeri bilgileri yazıyoruz. Bunların hepsini raporluyoruz.

Daha önce esnafla ilgili böyle bir çalışmanız vardı…

Esnafla olanı biraz daha spontaneydi. Ama bu tamamen seçmene dayalı. En son Başiskele’de yaptık cumartesi günü. Yaklaşık 1.700 eve girdik. Yaklaşık 5.000 civarında seçmen eder. 1700 evin fotoğrafını çektik. İnsanlarla hasbihal ettik. Söylediklerini not aldık. Ama bu sadece cumartesiden cumartesiye yapılan bir program değil. İlçede arkadaşlarımız sürekli yapıyor. Mesela İzmit ilçe en son çarşamba günü çat kapı yaptı. Artık birebir seçmene dokunur bir seçim çalışması yapıyoruz. Genel başkanımız inanılmaz bir efor sarfediyor. Biz de ona kısmen ayak uydurmaya çalışıyoruz. Ki iyi de gidiyoruz Kocaeli’de. Yani bizim Kocaeli’de birinci parti çıkmamamız için bir neden yok. O derece bir ilgiyle karşılaşıyoruz sahada.

Bir süre önce teşkilatlara şekil verdiniz, yenilediniz. Seçime hazırlanıyordunuz. Şu anda tam anlamıyla hazır mısınız? Teşkilatlarda başka değişiklikler yapılacak mı?

Bu dönem dönem olacak. Seçime çok daha hazır girmemiz için gerek gelen raporlarla gerek ilçelerdeki çalışmalarla önümüzdeki dönemde de değişiklikler olabilir.

Geçen seçim bir milletvekili çıkartınız. Peki bu seçimde İyi Parti’nin Kocaeli’deki hedefi nedir?

Yapılan anketlerle sahadakini karşılaştırdığımızda gerçekten bir hedef belirleyemiyoruz. Niye? çünkü anketlerde İyi Parti Kocaeli’de 3 milletvekili çıkartıyor gözüküyor. Ama benim kendi yaptığım ankette, yani saha çalışmasında bu çok daha farklı. Başiskele gibi bir yerde yüzde 50 civarında insanların bize bir ilgisi alakası var. Bizim burdaki hedefimiz iktidar olmak, ülkeyi yönetmek. Onun içinde sayın genel başkanımızın söylediği “Başbakan olacağım” sözünün anlamı şuydu; Başbakan olmamız için birinci parti olmamız lazım. Biz de bu hedefle yolunuza devam ediyoruz. Kocaelide minimum 3 milletvekili çıkartacağımızdan eminiz. Şu anda zaten 3 milletvekili garanti görünüyor. Ama hedefimiz bunu 4-5 ve üzerine, yani birinci parti kaç tane milletvekili çıkartıyorsa o kadar milletvekili çıkartmak.

Şanbaz YildizEn son üye çalışmasında 14 bin üye yapmıştınız. Bu rakam arttı mı?

Şu anda 17 bin üyeyi geçtik. Üye yapılan ancak henüz sisteme girilmeyenlerle beraber şu anda Kocaeli’de 20 bin üyemiz var. Yılsonuna doğru 20 bin üyeyi de çok rahat geçeriz.

Herhalde Türkiye’de en hızlı üye yapan teşkilatlardan bir tanesi Kocaeli. Genel başkanın İzmitli olmasının bir etkisi var mı bunda?

Evet hızlı üye yapan teşkilatlardan bir tanesiyiz. Genel başkanın izmitli olmasının tabiki bir etkisi var ama genel başkan artık İzmitli değil, Türkiyeli. Bunu İzmit ile sınırlayamayız. Ama tabi ki genel başkanımızın ilk Kocaeli’den siyasete başlamasının kolay tarafı da va,r zor tarafı da var. Zorluğu herkes genel başkanı tanıyor. Herkesin bir merhabası var. Böyle bir ilde il başkanlığı yapıp da dengede götürmek kolay bir şey değil. Ama şu var ,Meral Akşener ile aramızda siyasetin ötesinde bir sevgi bağı, abla kardeş ilişkisi vardır. Hiçbir zaman bana ‘sen niye şöyle yaptın’ diye bir soru sormadı. Çünkü bize güveniyor, yapıya güveniyor. Yanlış yapmıyoruz. İl başkanlığı görevi neyse biz bunu yapıyoruz. Siyasetin gereği neyse onu yapıyoruz. Kimseye tolerans göstermeden işimizi yapıyoruz.

Cumhuriyet Parkı’nın devredilmesi tartışmaları sonrasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Meral Akşener’e bir ziyareti oldu. Bu ziyaretle ilgili birçok spekülasyon ortaya atıldı. Anladığımız kadarıyla sizin ya da Harun beyin hakkında olumsuz değerlendirmeleri oldu Meral hanıma. Siz de ‘abla-kardeşiz çok yakınız’ diye belirttiniz. Peki genel başkanın bu konuşma için tepkisi geri dönüşü nasıl oldu size?

Bir gün önce genel başkan ile randevumuz vardı. Kocaeli’nin durumunu, geleceğini konuştuk. Daha önce Fatma hanımın genel başkanla görüşeceğini biliyordum. Ancak gideceği tarihi net olarak bilmiyordum. Genel merkezde karşılaştık. Genel başkanım beni de o görüşmeye davet etti. O görüşmede konuşulanlar özel bir konuşma idi ve dışarıya yansıma şekli çok nahoş oldu. Biz üç kişiydik. Konuşulanlar nasıl dışarı çıktı inanın bilmiyorum. Aslında oradaki fotoğraf çok net yansıtmalıydı atmosferi. Olmadı. Farklı şeyler konuşuldu, gündeme geldi. Bizim oradaki fotoğrafın dili bir şikayet göstermiyor. Ben diyebilirim ki gayet hoş bir sohbet oldu. İltifatlar edildi. Fatma hanım ittifakımızın belediye başkanı ayrıca yılların siyasetçisi çok genç yaşta siyaseti başladı. Nasıl benim yanımda beni genel başkanıma şikayet edebilir? Gazeteciler nasıl böyle bir yorum yapabilir, anlamış değilim.

Toplantıda Fatma Kaplan Hürriyet’in üstü kapalı olarak il başkanlarının 5li çeteye iş yapıldığından devlete iş yapıldığından bahsettiği konuşuluyor. Sonrasında sizle alakalı da yazıldı bunlar. Siz devlete hiç iş yapıyor musunuz?

Ben 10 seneyi aşkındır devlete hiç iş yapmıyorum. Benim devletle belediyeyle hiçbir işim yok. Bazı insanlar düşünmeden araştırmadan anlatıyorlar. Ben iş insanıyım. Benim 1985 yılında kurduğum bir firmam var. 37 yıldır faaliyet gösteriyorum. Bu çocuk oyuncağı değil. Benim 1990 yılları başında akaryakıt istasyonum vardı. O dönem 250-300 çalışan insanım vardı. Benim ekonomik durumum her zaman iyiydi. O dönemde şimdikinden çok çok daha iyiydi. Benim hakkımda o şekilde konuşanlara el insaf diyorum. Ben daha önce siyaset yaptığım partide de iş almadım. O parti de hiç iktidar olmadı. Gazeteciler de bu dedikodulara pay veriyor, onlar da hiç sormadan yazıp çiziyor. Siyasetçiyi yazarken sanki dokunulmaz bir hakkı var. Her şeyden önce ahlak var. Yazmadan önce kendini bir sorgula bu adam nerde ne iş yapıyor… Ben yurtdışı menşeli bir firmanın Türkiye’deki en büyük firmalarından birisiyim. Benim rakiplerim Simens, Huwaei, Ericson. Firma onlara rağmen ahlaklı iş yaptığım için beni tercih ediyor. Buna rağmen devletten iş aldığım iddia ediliyor. Ama artık bu kadar ahlaksızlığı da ne diyeceğimi şaşırıyorum. Bunun adı namussuzluk şerefsizliktir. Benim hakkımda itham eden kişi diyorsa ki 5’li çeteden, devletten iş aldı-aldırdı eğer bunu ispat etmezse şerefsizdir namussuzdur.

İL BAŞKAN YARDIMCIM İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI

Ben 4 yılı geçkindir il başkanıyım inanılmaz derecede sıkıntılar yaşadım. Onu yazan insanlarda birazcık ahlakı olsa gider o eski akaryakıt istasyonuma bir fotoğraf çeker bu köprü buraya yapılır mı diye sorgular. Benim elimden alınıp FETÖ’cü birine verilen iş için adam 1 katrilyon fatura kesti 3 yılda. Bana yapılan zulmü o şekiliyle görsünler. Benim şirketlerime seçimden önce bütün birimlerden baskına geldiler. Bunlara rağmen ben hiçbir konuda, risk için gözümü kırpmadım. Eğer öyle olsaydı ben İyi Parti’ye gelip bu riskleri almazdım. Ben mevcut partimde dururdum. 50 yılda bir iktidar ortağı gibi oldular. Bakardım işime. İnsan biraz vicdan diyecek, ahlak diyecek. Benim devletle hiçbir işim yok. Sadece benim bir tane başkan yardımcım ihaleye girerken ‘Sen İyi Partilisin’ dediler diye İyi Parti’den istifa etmek zorunda kaldı. Benim şirketim 37 yıldır Türkiye’de yeterlilik konusundaki 33 firmadan bir tanesi olmasına rağmen hiçbir ihaleye sokmadılar, hepsinden elediler. Ben şirketimi çocuğuma devretmek zorunda kaldım. Buna rağmen şirketimi tanıdıkları için yine elediler. Bunlar yapılırken biz hala dimdik ayakta durmaya çalışıyoruz.

BENZİN İSTASYONUMU BİTİRMEK İÇİN…

Bana yapılanların bu dedikoduları yayanlara milyonda biri yapılsa o zaman anlarlardı. Herkesi kastetmiyorum. Benim hakkımda bilmeden, yalanlarla atan tutanlara diyorum. Bunu yapan gazeteciler dahi var maalesef. İftira atarken bile bir dayanak olması lazım. Ama bunların hiçbir dayanağı yok. Biz diyoruz ki 5’li çete için yetim hakkını yiyenler milletin anasına avradına küfreden birileri bunlar. Ben onlarla nasıl iş yaparım. Benim onlarla nasıl bir işim olabilir. Benim akaryakıt istasyonumun olduğu yere köprü yapıldı. Bunu yaptıran mevcut iktidar. Gidin araştırın bu köprü buraya neden yapıldı. 50 hanelik bir köye 100 milyonluk köprü mü yapılır? Bunları sormayacaklar, sonra vay efendim il başkanları… Kimse kusura bakmasın biz kimsenin şamar oğlanı değiliz. Bu yalan ve iftiralarla ilgili haberleri yapanlar, yazanlar da yargı önünde hesaplarını verecekler. Ben yazdım olduyla bu işler bitmeyecek.

Şanbaz Yildiz 2Şanbaz Yıldız’ın hedefi ne siyasetten ne istiyor. Milletvekili olma düşüncesi var mı?

Şanbaz Yıldız öncelikle iyi bir Türkiye istiyor. Ben bu ülkede çoluğumla çocuğumla torunlarımla demokratik, laik Atatürk’ün kurduğu bu güzel ülkede bütün ‘vatan’ diyen ‘bayrak’ diyen herkesle sağlıklı bir şekilde yaşamak istiyorum. Birinci önceliğim bu. Kişisel hedefi dediğiniz zaman herkes yazıyor ‘Şanbaz Yıldız milletvekili olmak istiyor.’ 60 yaşına gelmişim il başkanlığı yapıyorum. İl başkanlığının sonunda böyle bir imkan fırsat olursa sayın genel başkan da teşkilatlarımızda buna müsaade ederse olur. Ama bu benim için olmazsa olmaz bir durum değildir. Olmazsa olmazım milletvekilliği olsaydı çok daha farklı erken olurdu bu işler.

Yöneticilerin istifaları ne zaman başlayacak?

Seçim süreci başladığında başlar istifalar.

İyi Parti’de il başkanlığı ile ilgili çeşitli isimler gündeme geliyor. Siz hala görevdesiniz oysa ki. Herhangi bir isimle görüşüyor mu partiniz Şanbaz beyden sonra bu isim devam etsin diye?

Ben hayatım boyunca hiçbir zaman dar kafada bir düşünce yapısına sahip olmadım. Ben iş insanıyım, siyasetçiyim. Siyasetin eşittiri netice almaktır. Neticeyi bireysel olarak alırsanız 3 gün sonra o bireysellik sadece sizle birlikte olur. Ama toplumsal olarak netice alırsanız aldığınız o toplumsal netice sizin hedefinizdir. Kızıl elma ülküsüne inanmış birisiyim. Sadece bir yerdeki kazanım yetmiyor, daha da fazlasını almak lazım. Çünkü az önce saydığım kriterlerle ülke yönetimini daha iyi yapmak için bunları da yapmak gerekir. Parti içerisinden de bazen bazı görüşleri sabit fikirli arkadaşlar beni eleştiriyor. Ben partiyi tek bir siyasi fikre zaptetmedim. Genel merkezimizin politikalarını aralıksız uyguladım. O beni eleştiren dar bir kalıba sokanlara tek bir sözüm var; eğer Şanbaz Yıldız isteseydi öyle bir kadro kurardı ki kimsenin gıkı bile çıkmazdı. Ama ben bugün sadece neticeye kimle gideriz ona bakıyorum. Bir yerde atama yapacağım zaman yüzlerce insanla görüşme yapıyoruz. Partide 3-5 kişilik dar bir kadro olduğunu düşünenler var. O arkadaşların ön plana çıkması Kocaeli kamuoyunda fazla tanınırlığının olmasından kaynaklıdır. Ben bütün il başkan yardımcılarıma kendi birimleriyle ilgili geniş çalışma alanı bırakıyorum ve hiçbir şekilde müdehale etmiyorum. Çünkü ben bu partiyi büyütmek istiyorum. Bu partiyle iktidar olmak istiyorum. Ben birinci derece arkadaşlarımı yönetim kurulunu kurarken dışarıda bıraktım. Partinin genişlemesini istiyorum çünkü.

Kocaeli’de ittifak anlamında çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Benim hedefim ülkeyi yönetmek. Ben bu kentte belediye başkanlığı alana kadar uyku uyumadım. Ondan sonra da belediyeyle hiçbir işim olmadı. Bizim derdimiz ülkeyi yönetmek. Harun bey sevdiğim bir kardeşim. Fatma hanımla zaten bir problemimiz yok. Ama bi tarafta ufak tefek çatlak sesler olacak normal. Aile içerisinde bile olur. Zaten Cumhuriyet Halk Partisi genel yapısı çok sesli demokrasi. Bize de bir kısmı sirayet etti tabi.

YORUMLAR

3 adet yorum var

  1. İl bakanlığı için isimler gündeme geliyor herhangi biriyle görüşüyor mu partiniz diye sormuşsunuz cevabı yok

  2. Sn Enç
    Kendisine sorar mısınız çakarlı aracıyla seyahat ederken hiç mi rahatsız olmuyor?
    Korumayı neden tutmuş tehdit mi ediliyor?
    Ediliyorsa neden emniyet koruma vermemişte kendisi koruma tutmuş?
    Vekil olmadan sadece il başkanı sıfatıyla çakarlı araba ve korumayla gezen kendileri, vekil olduğunda neler yapar kim bilir?
    Hadi hepsi kendi egosunu tatmin etmek için diyelim o zaman vekil olduğunda vay halimize, laf dağında kendini görenlerden ne fayda gelir halka.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİĞER GALERİLER

FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT