Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Spor salonunda maske takılacak mı?

Spor salonlarında maske kullanımıyla ilgili karar değiştiriliyor. Spor salonlarında maske kullanımıyla ilgili detaylar belli oluyor.

Spor salonlarında maske kullanımıyla

CNN TÜRK muhabiri Sena Alkan‘ın aktardığı bilgilere göre, işçi servislerde, spor salonlarında ve sosyete pazarlarında alınacak önlemler tekrar belirlendi. Buna göre Spor salonlarında maske kullanımı… Spor yaparken maske takmanın riskleri olduğu için eleştirilen bir kuraldı bu. Buna ilişkin bir düzenleme var. ‘Yüksek efor gerektiren sporlar yapılırken nefes almayı zorlaştıracağı için maske takılmayabilir.’ deniliyor. ‘Maskenin takılmadığı spor faaliyetlerinde olası temaslar sırasında kullanılmak üzere kişinin yanında maske bulundurmalıdır.’ ifadesi de bu düzenlemede yer alıyor. Spor salonları için N95, FFP2 gibi yüksel filtreli maskeler ise önerilmiyor.

SOSYETE PAZARLARI

Pazar yerleri çokça konuşuluyordu. Maddeler halinde o da netleştiriliyor. Pazarlara maskesiz giriş olmayacak. 1 metre sosyal mesafe kuralı uygulanacak. Esnaf bağırarak satış yapmamalıdır deniliyor. Rehberde, ‘Tezgahlar antiseptik solisyonlarla temizlenmelidir’ deniliyor.