Çerez Politikası

Bitinya Medya Bağımsız Gazetecilik Ajans Reklam Matbaa Yayıncılık Organizasyon Fotoğrafçılık Tic. Ltd. Şti. tarafından hazırlanan, www.bagimsizkocaeli.com.tr nin gizlilik politikası kapsamı içinde yer alan çerez politikası ilkeleri aşağıda belirtilmektedir.

 

ÇEREZ KULLANIMIMIIZ NEDİR?

Herhangi bir web sitesini kullanılan süre boyunca, kullanıcının kullanım alışkanlık ve tercihlerini tarayıcı üzerinde depolayan küçük dosyalardır. Çerezler, hem zamandan tasarruf edebilmek hem de daha iyi bir internet deneyimi sunmak mahiyeti ile kullanılır.

 

ÇEREZ POLİTİKASI NEDİR?

Çerez politikası, akıllı telefon, tablet, bilgisayar kısaca bir web sitesine erişmeyi sağlayacak her türlü cihaz için verilerinin depolandığını, hangi şartlar altında kullanıldığını ve nasıl çalıştığını belirten bir bilgilendirici metindir.

 

ÇEREZ POLİTİKASINA İLİŞKİN YASAL DAYANAK

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, “kişisel veriye ilişkin” düzenlemeler kapsamında yer almaktadır.

 

SİTEMİZDEDE KULLANILAN ÇEREZLER:

Sitemizde kullanım amaçlarına göre, teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, oturum çerezleri, kalıcı çerezler, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır.

 

ÇEREZLERİN KULLANIM AMACI :

  • Sitenin temel kullanımı için gerekli olabilmektedir. Üye girişi için çerez kullanımı gerekmektedir. Böylelikle, parolanız kaydedildiği için web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayarak, her ziyaretinizde şifre girmek zorunluğundan kurtarmaktadır.

 

  • Sitemizin gelişimi için gerekli olmaktadır. Siteyi ziyaret edenlerin sayısının belirlenmesi, ziyaretçilerin ilgi alanlarının belirlenmesi, buna göre aradıklarının kolaylaştırılması. Kişiselleştirme ile reklam faaliyetine katkı sağlamaktadır. Ziyaretçilerin tercihlerine göre reklamlar yayınlanmaktadır.

 

ÇEREZ KONTROL VE YÖNETİMİ

Sitemiz için önemli olan, ziyaretçilerimizin, hangi kişisel verilerinin depolandığına yönelik tercihleridir. Bu nedenle, ziyaretçilerimiz tercihlerini belirleyebilecektir. Ancak, sitemizin faaliyette bulunabilmesi için zorunlu olan çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olamamakta, bazı çerezlerin kapatılması da sitenin fonksiyonlarından bir kısmının çalışmamasına neden olabilmektedir. Örneğin, sitenin belirli bölümlerini görüntüleyemeyebilir veya ziyaret ettiğinizde sizin için özelleştirilmiş olan bilgilere ulaşamayabilirsiniz.

 

Kullanılan tarayıcıya göre, tarayıcı ayarlarını değiştirerek, çerezlere ilişkin tercihlerin kişiselleştirilmesi mümkündür.

Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.

 

İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin.

 

Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.

Diğer browserlar için de (opera, microsoft edge gibi), ilgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.

 

Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.

 

ZİYARETÇİLERİN HAKLARI :

 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 11. Maddesi gereğince, ziyaretçiler aşağıdaki haklara sahiptir.

  1. a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  1. d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  2. e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel  verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  3. f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel  verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  4. g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ)Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.