Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Faize 3 yılda ödediği para bakın ne kadar?

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Büyükşehir Belediyesinin faiz giderlerine dikkat çekerek sadece son 3 yılda 500 milyon TL faize ödendiğini söyledi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Büyükşehir Belediyesinin faiz giderlerine dikkat

Sayıştay Raporlarındaki tespitlere ilişkin açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin son 3 yıldaki faiz giderlerinin altını çizerek 2016 yılında 97, 2017 yılında 240 ve 2018 yılında 185 milyon TL olmak üzere sadece 3 yılda 522 milyon TL faize ödendiğini söyledi. Bu ödemeleri ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin; Kandıra, Karamürsel, Derince, Dilovası, Kartepe ve Gölcük Belediyelerinin 2019 yılı bütçelerinin toplamından fazla faiz giderinin olduğunu buna özel kalem giderlerini de dahil ettiğimizde Türkiye’de 50 kentin bütçesinden fazla bir giderin olduğunu söyledi.

LİYAKAT HAK GETİRE

Büyükşehir Belediyesinin mevzuat ve yönetmeliklere aykırı olarak yapmış olduğu atamalara da dikkat çeken Akar, sınava girmeden yapılan tekniker atamaları olduğunu yine sınavsız ve keyfi olarak hizmetli kadrolarından itfaiye başçavuşluğuna yapılan atamaların Sayıştay tarafından tespit edildiğini ancak değişen bir şeyin olmadığını söyledi.

2 MİLYON TL GEZİLERE GİTTİ

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, bu tespitlerin muhalefet iddiaları olmadığının altını çizerek “Bunlar Sayıştay raporlarında yapılan tespitler. Bugün kalkıp biz gezilere şu kadar harcamışsınız hangi hakla desek kalkıp vatandaşı gezdirmeyelim mi hizmet etmeyelim mi diyebilirler. Ancak mevzuat ve yönetmelikler de il dışına yapılan geziler Belediye bütçesinden karşılanmaz. Peki bunlar ne yapmışlar sadece 2 ayda 5 Nisan-15 Haziran 2018 tarihleri arasında Bursa, İstanbul, Çanakkale, Konya, Bilecik-Söğüt’e, gezilerle 823 bin 190 TL harcanmış yetmemiş, 18 Haziran-18 Eylül 2018 tarihleri arasında da, 1 milyon 211 bin 962 TL bedelli, Bursa, İstanbul, Çanakkale, Bilecik-Göynük, İznik, Ankara, Bolu, Konya’ya ziyaretler düzenlenmiş” dedi. Açıklamasında belediyelerin seyahat acentası olmadığını belirten Akar, vatandaşlara yapılacak hizmetin vatandaşı gezdirerek değil, vatandaşın temel kamu hizmetlerinden yararlanması olarak sağlanabileceğini söyledi.

20 GÜNLÜK DEĞİL 20 YILLIK İCRAATLAR YAPILMALI

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, bir yanda 500 Milyon TL faizler ödendiğini, bir yanda geziler ve lale devri yaşandığını belirterek, “Bu kafa ve anlayış umarız yeni yönetimce de devam ettirilmez. Yoksa ülkeyi yüklenen Kocaeli’nin kaderi en borçlu belediye ve yatırımsız bir kent olarak devam eder” dedi. Gelinen 10 aylık süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ciddi bir yatırıma sahip olmadığının altını çizen Akar, Darıca- Gebze metrosunun Ulaştırma Bakanlığına devri ile övünülmemesi gerektiğini söyledi. Yeni hazırlanan yerel yönetimler yasası ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 700 milyon TL kaybı olacağını belirten Akar, yeni yönetimin Lale festivalleri ile 20 gün için parayı toprağa gömmeye lüksü olmadığını devam ettirilmesi durumunda ise Kocaeli’nin hizmet almasının mümkün olmayacağını söyledi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MHP İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan, İzmit Belediyesi’ne yönelik ‘arınma’
Sıradaki Haber İlker Kazan’dan Ümit Küçükkaya’ya: Sonunda biri bizim konularımıza değindi!