EYTSYDD İl Dernekleri Koordinatörü Alper Özüpak’tan flaş açıklamalar geldi. Emeklilik TV’ye konuşan Özüpak, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) bir hak mücadelesi içinde olduğunu ve bu mücadelenin sonun alınana kadar devam edeceğini söyledi. Karşılarında büyük bir güç olduğunu ve susturulmaya çalışıldıklarını savunan Özüpak, “Sosyal medya adreslerimiz gitti. Karşımızda büyük bir güç var, bizi susturmaya çalışıyorlar. Biz susmayacağız hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Milletvekilleri sokakta gezemiyor. Sokakta karşılaştığı kişilerden 3’ünden 2’si EYT’yi soruyor. AKP Milletvekilleri bizimle temasa geçmekten korkuyorlar. Bir milletvekili ismimizi duyunca geri duruyor bizimle görüşmek istemiyor” dedi.
CUMHURBAŞKANI NE YAPACAK?
Özüpak, şöyle konuştu: “İnsani yönden baktığımızda bizim haklarımızın verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim ciddi bir oy potansiyelimiz var AKP neden EYT’ yi elinin tersiyle itiyor? Dün biz örgütlü değildik şimdi Türkiye’nin her yerinde EYT’li var. Ailelerimize beraber 15-20 milyon kişiyiz. Bunu görmezden gelemezler diye düşünüyoruz. Bizler umutluyuz. Ben Cumhurbaşkanımızın kesinlikle EYT’nin hakları konusunda bir şeyler yapacağını umuyorum, görüyorum ve hissediyorum.”
SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ
EYT’lilerin Dünya’da örnek gösterilecek bir dayanışma içinde olduğunu belirten Özüpak, 21 ilde dernek, 30 ilde temsilcilik kurulduğunu, 6 ilde de dernek kurma aşamasında olduklarını ifade ederek, “Birlik ve beraberlikle çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Asgari ücretlilerle başladığımız mücadelemize beyaz yakalılar, memurlar yeni yeni aramıza katılmaya başladı. EYT Türkiye’nin bir hak arama platformu oldu. Bütün mağdurlar EYT’de buluşmaya devam ediyor. 5 milyon 300 EYTLi var. Biz devletimize yük değiliz. Primlerimizi ödedik. Kazanılmış haklarımızı istiyoruz. Bildiğimiz yoldan şaşmadan hakkımızı alıncaya kadar mücadelemizi yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra 3 milyon, 5 milyon insanın katıldığı mitingler yaparak hakkımızı sonuna karar arayacağız” ifadelerini kullandı.