Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akça Camii Caddesi yenileniyor

İzmit Belediyesi bir sokağı daha modern görünüme kavuşturmak adına kolları sıvadı. Belediyenin kendi öz gücü ile yapacağı Akça Camii Caddesinin Ömerağa Mahallesi kısmında başlayan çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlanacak.

İzmit Belediyesi bir sokağı daha modern görünüme kavuşturmak adına kolları
İzmit Belediyesi kentin çehresini değiştirmek adına çalışmalarına devam ediyor. Daha önce Rauf Orbay, Köseoğlu, Cebesoy, Mimar Sinan Sokak başta olmak üzere birçok bölgede üstyapı çalışmaları yaparak vatandaşların takdirini kazanan İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, benzer bir çalışmayı da Akça Camii Caddesinin Ömerağa Mahallesi kısmında başlattı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet sabah saatlerinde başlayan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Hürriyet’e İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği (İKM) Başkanı Murat Öztürk ve belediye yöneticileri eşlik etti.

“SIKINTILARA RAĞMEN ALTERNATİF ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Çalışmalar başlamadan önce konu ile ilgili açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Hafta sonu dahil olmak üzere çalışmalarımıza ekip arkadaşlarımızla birlikte devam ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana kentin her bir köşesini, eskiyen her bir noktasını, sokağını ve caddesini estetik değerleri de göz önüne alarak yenilemeye çalışıyoruz. Tabi ki ekonomik koşullar ve Türkiye’nin genel sıkıntıları nedeniyle sorun yaşadığımız dönemler oluyor ama buna rağmen alternatif çözümler ürütmeye çalışıyoruz.

“IŞIL IŞIL YAPMAYI İSTİYORUZ”

Şu anda Akça Camii Caddesi dediğimiz alandayız. Bu caddeyle ilgili uzun zamandır yenileme çalışması projemiz hazırlanmıştı. İKM’nin de desteğiyle buranın projesini bütün esnaf arkadaşlarımıza tek tek sunmuştuk. Diğer yenilediğimiz, şu anda cıvıl cıvıl hale gelen, halkımızın zaman geçirmekten memnun olduğu Mimar Sinan Sokak, Feridun Özbay Sokak, Köseoğlu Sokak ve Cebesoy sokak gibi buraları da ışıl ışıl yapmayı çok istiyorduk.

“KAZMAYI VURUYORUZ”

Akça Camii Caddesi’nin İzmit Ortaokulu’ndan Akça Camii’ne kadar olan kısmına bugün itibariyle kazmayı vuruyoruz. Yenileme çalışmalarına başlıyoruz. Burayı da diğer sokaklarda olduğunu gibi kendi personelimizle estetik bir şekilde yenileyeceğiz. Burayı bitirdikten sonra eğer iklim şartları el verirse diğer yarısına da girmeyi arzu ediyoruz.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uzun yıllardır tamamlanması beklenen Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm sürecinde kuralar
Sıradaki Haber Kentsel dönüşümdeki bekleyiş bitiyor: Cedit’te kuralar çekilecek, Gölcük’te anahtarlar teslim edilecek