Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ özel yetenek sınav merkezi seçildi!

Türkiye genelinde 23 merkezin seçildiği özel yetenek sınav merkezilerinde birisi de Kocaeli Üniversitesi oldu, KOÜ Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınav merkezi olarak seçildi.

Türkiye genelinde 23 merkezin seçildiği özel yetenek sınav merkezilerinde birisi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından spor bilimleri fakültesi ile beden eğitimi spor yüksekokullarının özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programları için belirlenen üniversiteler “Özel Yetenek Sınav Merkezi” oldu. Türkiye genelinde 23 üniversitenin sınav uygulama merkezi olarak seçildiği bu sistemde, Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi de yer alıyor.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

YÖK’ün yeni kararı ile adayların sınavlara istedikleri şehirde katılabilecekleri, sınavların üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermeyeceği, her adayın aynı sınava tabi olacağı Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) için Kocaeli Üniversitesi’nde hazırlıklar başladı.  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Sertbaş, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Betül Bayazıt ve Dr. Ögr. Üyesi Utku Gönener’in katıldığı toplantıda sınavla ilgili planlamalar ve hazırlık süreçleri hakkında Rektör Cantürk’e bilgilendirmede bulunuldu.

ÖSYM İLAN EDECEK

2024- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğe 50, Spor Yöneticiliğine 50, Rekreasyon bölümü 50 ve Antrenörlük Eğitimine 50 olmak üzere toplamda 200 genç yetenekli öğrencinin KOÜ’de öğrenim görmeye hak kazanacağı Spor bilimleri özel yetenek sınavları değerlendirme ve aday yerleştirme işlemleriyle ilgili detaylı takvimin ve sınav içeriği ile bilginin ÖSYM tarafından ilan edilmesi bekleniyor.