Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki Meslek Yüksek Okulu’nun taşınması sonrasında binanın boş olduğuna dair gazetemize gelen ihbar sonrasında milli eğitimden açıklama geldi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yaptığı açıklama Kartepe’den taşınan binada iki ay önce çalışmaların başladığını ve söz konusu binada çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Gazetemizin mail hesabına gelen “Kartepe ilçesine üniversite sözü verildi, mevcut yüksek okulu bile taşındı” başlıklı metinde Kartepe’deki binanın ne yapılacağı merak konusu olmuştu. Gazetemize ulaşan metinde; “Kartepe ilçesinde bulunan meslek yüksek okulu buradan taşındı. Yıllardır atıl durumda kalan bina ne zaman ve nasıl değerlendirilecek? Bu bina üniversite öğrencilerine göre tasarlanmış laboratuvarı olan okul olarak yıllarca hizmet verdi. Bina iç tasarımı değişikliği bile ciddi bir maliyet. Yeni eğitim dönemi başladı fakat binanın halen nasıl değerlendirileceği açıklanmadı” ifadelerine yer verildi.
Konuyla ilgili olarak Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısından açıklama geldi. Milli eğitim kanadından yapılan açıklamada söz konusu binada iki ay önce çalışmaların başladığı ve devam ettiği bilgisi paylaşıldı.





