Türkiye’nin ünlü hakem yorumcularından olan eski hakem Ahmet Çakar dün akşam bir televizyon programına katılarak Bakırköyspor ile Kocaelispor arasında oynan mücadelede şike iması yaşadığını açıkladı. İki takımın Süper Lig’de mücadele ettiğini belirten Çakar, Fenerbahçe-Gaziantepspor ve Bakırköy-Kocaelispor maçlarının sonucuna göre bir takımın küme düşeceğini söyledi. Çakar yaptığı açıklamada Kocaelispor maçının berabere bitmesi ve Fenerbahçe’nin Gaziantepspor’u yenmesi halinde Gaziantepspor’un; Bakırköy ya da Kocaelispor maçından birisinin yenilmesi halinde de iki takımdan birinin düşeceğini söyleyerek, bugünlerde ünlü bir teknik direktörün kasten golü atmadığını açıkladı.
Ekol TV’de yayınlanan Candaş Tolga Işık’la Az Önce Konuştum programına konuk olan ünlü hakem yorumcusu Ahmet Çakar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kocaelispor Bakırköy maçında şike iması yaşadım. O zamanlar Bakırköyspor ve Kocaelispor Süper Lig’de. Aynı dakikalarda Erman (Toroğlu) abi Fenerbahçe-Gaziantepspor maçında ben de Kocaeli. İki maçın skorlarına göre buradan bir takım düşecek. Sene 1991 mi 1992 mi hatırlamıyorum. Bir gece önce Erman abiyle beraberdik sabah kalktık. O Fenerbahçe’ye gitti ben Kocaeli’ye gittim. Bakırköy-Kocaelispor maçı berabere biterse, Fenerbahçe de Gaziantepspor’u yenerse Gaziantep düşüyor. Ama Bakırköy ya da Kocaelispor yenilirse iki takımdan birisi düşüyor, Gaziantep kalıyor.
KASTEN GOLÜ ATMADI
İsmini vermeyeceğim şu anda çok ünlü bir teknik direktör kasten golü atmadı. Şike. Ama yapacağım bir şey yok. Maç bittikten sonra ‘Benim kanaatime göre bu maçta şike yapılmıştır’ dersin ama bu da biraz yürek ister ve vicdan ister. Kolay değil.”