Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen CHP 38. Olağan Kurultayı’na yönelik olarak soruşturma başlattı. Özgür Özel’in genel başkan seçildiği kurultayla ilgili CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin eski milletvekillerinden olan Akif Hamzaçebi’nin tanık sıfatıyla ifade vereceği öğrenilirken CHP Kocaeli eski Milletvekili Hurşit Güneş’ten önemli bir açıklama geldi. Güneş, yarın saat 10.30’da CHP hakkında önemli bir açıklamada bulunacağını ifade etti.
Ankara Cumhuriyet Başsvavcılığı’ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ankara’da gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayında ‘kurultay günü para karşılı oy kullandırıldığı” şeklinde Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan ihbar üzerine yetkisizlik kararıyla evrakın yetki itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesini müteakip Başsavcılığımızca 2024 yılı Ocak ayında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmaya konu olayla ilgili basın organlarında ve sosyal medyada yapmış oldukları açıklamaları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu ve Akif Hamzaçebi tanık sıfatıyla ifadeye çağrılmıştır. Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir.”
“MUTLAKA İZLEYİNİZ”
CHP’de yaşanan gelişmeler kamuoyu tarafından merak edilirken, Kocaeli’nin eski milletvekillerinden olan Hurşit Güneş sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu. Güneş X hesabından yaptığı paylaşımda; “11 Şubat Salı günü saat 10:30’da bu mecradan (X) CHP’yle ilgili çok önemli canlı bir açıklamada bulunacağım. Mutlaka izleyiniz” ifadelerine yer verdi.
11 Şubat Salı günü saat 10:30’da bu mecradan (X) CHP’yle ilgili çok önemli canlı bir açıklamada bulunacağım. Mutlaka izleyiniz pic.twitter.com/0YjZK9hBig
— Hurşit Güneş (@hursitgunes) February 10, 2025