Karayolları Trafik Kanunu’nda elektrikli scooter araçlarıyla ilgili değişiklik yapmaya hazırlanıyor. TBMM’ye sunulacak olan teklifin yasalaşması durumunda hem bireysel kullanıcılar hem de scooter kiralama firmalarına zorunlu sigorta yaptırma yükümlülüğü getirilecek.
100 BİN ARACI İLGİLENDİRİYOR
Sabah Gazetesi’nin haberine göre Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin elektrikli scooter bulunduğu, bu araçları kullanan aktif kullanıcı sayısının ise 8 milyonu aştığı belirtiliyor. Yeni düzenleme ile birlikte scooter’ların neden olduğu kazalarda oluşan maddi hasarların sigorta şirketleri tarafından karşılanması öngörülüyor. Mevcut sistemde ise kazaya karışan scooter sürücüleri, hem kendi hem de karşı tarafın hasarını cebinden ödemek zorunda kalıyordu.
Geçtiğimiz hafta TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen düzenlemenin önümüzdeki günlerde Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor. Düzenleme yalnızca elektrikli scooter kiralama hizmeti sunan firmaları değil, şahsi scooter sahiplerini de kapsıyor.
