Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan’a 55 bin 479 lira, emekliye 2 bin 412 liralık zam!

“Ekonomide bedel ödedik ama milletimize” bedel ödetmedik diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 55 bin 479 lira, Mehmet Şimşek 51 bin 821 lira, emekli vatandaş ise 2 bin 412 lira zam alacak.

“Ekonomide bedel ödedik ama milletimize” bedel ödetmedik diyen Cumhurbaşkanı Recep

Ak Parti hükümetinin ekonomide ortaya koyduğu tablo muhalefetin yanı sıra hükümet kanadından da zaman zaman eleştiri alıyor. Bir süre önce hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yüklenerek “Faiz arttı, döviz yükseldi enflasyon azdı! Üretim düştü sanayi duruyor” manşeti atmıştı. Ekonomide yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Ekonomide bedel ödedik ama milletimize ödetmedik” demişti. TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekliye yüzde 16 oranında zam yapıldı ve 2 bin 412 lira artış sağlandı. Ekonominin patronu Mehmet Şimşek 51 bin 812 lira, Cumhurbaşkanı Erdoğan 55 bin 479 lira, memur 6 bin 677 lira zam alacak.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, TÜİK 6 aylık enflasyonu yüzde 16.67’de kaldı. Bu enflasyonla temmuzdan itibaren memur ve memur emeklilerine yüzde 15.57, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerine yüzde 16.67 oranındaki zam kesinleşti. Yeni zamla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aylık geliri 55 bin 479 lira, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in aylık geliri 51 bin 821 lira artacak. Temmuz zammından en düşük emeklinin payına ise sadece 2 bin 412 lira zam düştü.

MEMUR EMEKLİSİNE YÜZDE 15.57’LİK ZAM

Memur ve memur emeklilerinin yüzde 15.57’lik zammının yüzde 10.07’si enflasyon farkından, yüzde 5’i toplu sözleşme zammından oluşuyor. Bu zamla birlikte 42 bin 882 lira alan en düşük memurun maaşı (bekar, sendikalı) temmuz itibariyla 6 bin 677 TL zamla 49 bin 558 liraya çıktı. En düşük memur emeklisinin aylığı da 3 bin 47 lira artışla 22 bin 617 lira yükseldi, asgari ücreti geçti.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Orta Doğu’daki gerilimin bugün yeniden artması ve ABD’de istihdam verisinin
Sıradaki Haber Orta Doğu’da bombalar patladı, altın düştü! Gram altın kaç TL? Çeyrek altın ne kadar? (8 Haziran 2026 Pazartesi)