Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekonomik kriz Dilovası Belediyesi’ni de vurdu: O ihalesine kimse katılmadı!

Türkiye’de emekli ve çalışan ay sonunu getiremezken, ülkeden yaşanan ekonomik kriz belediyeleri de vuruyor. Dilovası Belediyesi bina yıktırmak için 8 Temmuz’da ihaleye çıktı. Söz konusu ihale katılımcı bulunamaması üzerine iptal edildi.

Türkiye’de emekli ve çalışan ay sonunu getiremezken, ülkeden yaşanan ekonomik

ozel haberHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘kemer sıkma’ politikalarına karşı eleştiriler devam ediyor. Milyonlarca çalışan geçinemezken, emekliye de son olarak yüzde 15 oranında zam yapıldı. Hükümet en düşük emekli maaşını 14 bin 469 liradan 16 bin 881 liraya yükseltti. Kararın Meclis’ten geçtiği sırada Ak Parti sıralarından yükselen kahkaha sesleri ise olay oldu. Türkiye’de yaşanan kriz sadece vatandaşı değil, kamu kurumlarının da belini büküyor. Ak Partili Dilovası Belediyesi’nin bina yıktırmak için çıktığı ihaleye katılımcı bulunamayınca iptal edildi.

264 BİNA YIKILACAKTI

Dilovası Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü 540 gün boyunca 264 adet binanın yıkım işlemini yaptıracaktı. Belediyenin 8 Temmuz’daki ‘ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapıların yıkım işi’ ihalesi katılımcı bulunamadığı için iptal edildi.

FİRMALAR YANAŞMIYOR

Milyonlarca vatandaş geçinemezken, firmalar da kamu ihalelerinden uzak durmaya başladı. Özellikle artan maliyetler, döviz kurundaki yükseliş sürerken şirketler de kaçak yıkım ihalelerinden uzaklaştı. Deprem kenti olan Kocaeli’deki kaçak yapıların durumunun ne olacağı merak konusu olurken, vatandaş bir kez daha kaderine terk edilme riskiyle karşı karşıya kaldı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öğretim Üyesi Uzm. Dr. Hülya Çerçi Akçay, süt dişlerinin "nasıl
Sıradaki Haber Uzmanından uyarı: “Nasıl olsa düşecek” denilen süt dişleri okul başarısını etkiliyor