Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince’ye 200 yataklı yeni hastane geliyor: İhalesi bugün Ankara’da!

Mayıs ayında Kocaeli’ye gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Derince’deki hastanenin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu söylemişti. Sağlık Bakanlığı bu kapsamda Derince’ye 200 yataklı yeni hastane yapmak için ilk adımı attı. Söz konusu projenin çizim işleri için Sağlık Bakanlığı bugün ihaleye çıkacak.

Mayıs ayında Kocaeli’ye gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Derince’deki hastanenin

Kocaeli Üniversitesi’nin düzenlediği Ebelik Öğrencileri Kongresi’ne katılmak için mayıs ayında kente gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kocaeli’deki sağlık yatırımlarına dair açıklama yapmıştı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin iyi bir hastane olduğunu söyleyen Memişoğlu, “120 yataklı acil durum hastanesi ile 200 yataklı kalıcı olan hastanemizin projelerine başlıyoruz” demişti. Memişoğlu’nun açıklamasından sonra Sağlık Bakanlığı harekete geçerek Derince’ye yeni hastane yapmak için çalışmalara başladı.

ÇALIŞMALAR 240 GÜN SÜRECEK

Sağlık Yatırımcıları Genel Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları ‘Derince EAH (200 yatak) uygulama projeleri ve ihale dokümanlarının hazırlanması işi’ için ihaleye çıkacak. Bakanlık tarafından yapılacak olan hastane projesi için gerekli proje çizim çalışmaları gerçekleştirilecek daha sonra da yapım aşamasına geçilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın Derince’ye inşa edeceği proje kapsamında ihaleyi alan firma, mimarı uygulama projeleri ve diğer disiplinlere ait uygulama projelerini hazırlayacak. Zemin etüdünün yanı sıra tüm onaylı projelerin de yer aldığı çizim projesi bilgisayar ortamında kaydedilerek, 240 gün içinde Sağlık Bakanlığı’na teslim edilecek.

İHALESİ BUGÜN

Derince’ye kazandırılacak olan 200 yataklı hastane projesinin ihalesine Sağlık Bakanlığı 21 Temmuz’da (Bugün) çıkacak. Bakanlığın ihale daire başkanlığında çıkılacak olan ihale saat 11.00’de gerçekleştirilecek. Proje çizim çalışmalarının yapılacağı ihaleyi alan mühendislik/mimarlık şirketi çalışmalara sözleşme imzalandıktan 15 gün sonra başlayacak.

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm çalışmalarının başında gelen Cedit Mahallesi’nde
Sıradaki Haber Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde kuralar o tarihte çekiliyor!