Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Resmi Gazete’de yayınlandı: Maden İş Sendikası’nın grev kararı 60 gün ertelendi!

Hükümet ile kamu işçileri arasında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde henüz anlaşma sağlanamadı. Maden İş Sendikası da bunun üzerine 1 Ağustos’ta grev kararı almıştı. Grev kararı ‘milli güvenlik tehdit edici’ olması nedeniyle 60 gün ertelendi.

Hükümet ile kamu işçileri arasında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde henüz

Türkiye’deki milyonlarca çalışan geçim sıkıntısı ile boğuşurken, hükümet ile kamu işçisi arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Bugüne kadar yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamazken, Türkiye Maden İşçileri Sendikası da grev kararı almıştı. Karar, Erdoğan’ın imzasıyla “milli güvenliği tehdit edici” gerekçesiyle 60 gün ertelendi.

Karar kapsamında, grev ertelemesi şu işyerlerini kapsıyor: Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Ankara/Çankaya) Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü (Balıkesir/Bigadiç), Kırka Bor İşletme Müdürlüğü (Eskişehir/Seyitgazi) ve Emet Bor İşletme Müdürlüğü (Kütahya/Emet)

TÜRK İŞ GREV KARARI ALMIŞTI

Kamu işçileri adına sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetle sendikalar arasında uzlaşma sağlanamamıştı. Türk-İş, teklifi yetersiz bularak grev kararı almış; MADEN-İŞ’in ilk grev adımı olarak 1 Ağustos Cuma günü Eti Maden’e bağlı bor işletmelerinde iş bırakılacağı duyurulmuştu. Ancak Cumhurbaşkanlığı kararıyla bu adım şimdilik askıya alındı.

Kaynak: Gerçek Gündem