Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de olay olan Alikahya’nın seçimi sonuçlandı: Ercan’a bir iyi bir kötü haber!

CHP’de kongre takvimi işlemeye başladı. Mahalle delegeleriyle başlayan kongre takvimi kapsamında CHP İzmit’te çok tartışılan Alikahya’da seçimler sonuçlandı. Ercan’ın listesi bir mahallede kaybetti, iki mahallede ise kazandı.

CHP’de kongre takvimi işlemeye başladı. Mahalle delegeleriyle başlayan kongre takvimi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2 yılda bir yapılan kongre süreci resmen başladı. Kongre takvimi kapsamında ilk olarak mahalle delegelerini belirleyecek CHP, sonrasında ise ilçe ve il yöneticilerini seçecek. Partideki kongre süreci Ankara’daki büyük kongre ile tamamlanacak. CHP İzmit’te ise bölge dışına çıkarılarak CHP İlçe Başkanlığı’na alınan Alikahya delege seçimleri 15 ve 16 Ağustos’ta yapıldı. Alikahya Fatih Mahallesi’nde kazanan iki listeyle seçim gerçekleşirken, mevcut ilçe yönetiminin listesi seçimi kazandı. Alikahya’nın Atatürk ve Merkez Mahallesi’ndeki seçimler de sonuçlandı.

CHP İzmit’te iki gün süren mahalle delegeleri seçimleri dün yapılan oylama ile tamamlandı. Bu kapsamda Malta Mahallesi, Tepeköy Mahallesi, 28 Haziran Mahallesi, Alikahya Atatürk Mahallesi, Alikahya Fatih Mahallesi 15 Ağustos’ta; Alikahya Atatürk Mahallesi, Alikahya Merkez Mahallesi, Akçakoca Mahallesi, Hacıhasan Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Zabıtan Mahallesi, Yenidoğan Mahallesi, Kozluk Mahallesi, Gültepe Mahallesi’ndeki seçimler de 16 Ağustos’ta gerçekleştirildi.

OLAY OLMUŞTU

CHP İzmit’te Alikahya’nın dışındaki sandıklar mahallelerde belirlenen yerlere kurulurken, Alikahya’nın seçimi ise Ömerağa Mahallesi Hasan Özcan Sokak’ta yer alan CHP İzmit İlçe Başkanlığı’na alındı. Söz konusu bölgedeki seçimlerde iki farklı liste yer alırken; bu listelerden birisini CHP İzmit’teki mevcut ilçe yönetimi, diğerini de CHP İzmit Belediye Meclis Başkanvekili Mehmet Ümit Küçükkaya ile Selman Yıldırım’ın desteklediği kulislere yansıdı.

FATİH MAHALLESİ’NDE KAZANMIŞTI

CHP’de tartışma yaratan Alikahya bölgesindeki seçimlerde Fatih Mahallesi’ni kazanan CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın listesi oldu. Seçime muhalifler mavi listeyle katılırken, parti yönetimi ise beyaz listeyi destekledi. CHP İzmit İlçe binasındaki seçimde beyaz liste aldığı 56 oyla seçimi kazanırken, mavi listeye ise 39 oy çıktı.

ATATÜRK MAHALLESİ’NDE KAZANDI

Alikahya Fatih Mahallesi’ndeki seçimlerin ardından gözler, Atatürk ve Merkez mahallelerindeki seçime çevrildi. CHP İzmit İlçe Başkanlığı’ndaki seçimlerde Gökhan Ercan beyaz listeyi, muhalifler de mavi listeyi destekledi. Atatürk Mahallesi’ndeki seçimlerde 182 üye oy kullanırken; Ercan’ın desteklediği beyaz liste 93 oy, muhaliflerin destek verdiği mavi liste ise 82 oy aldı. 4 geçersiz oy kullanılırken, 3 boş oy çıktı.

MERKEZ MAHALLESİ’NDE KAYBETTİ

Alikayha Fatih Mahallesi’nde ve Alikahya Atatürk Mahallesi’nde kazanan Gökhan Ercan, Alikahya Merkez Mahallesi’nde ise kaybetti. Söz konusu delege seçiminde mavi liste delegeleri İlker Çakır ve Coşkun Dalkılıç oldu.

Alikahya Fatih Mahallesi olay olmuştu: CHP’de delege seçimini kazanan liste belli oldu!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlediği MYK listesine CHP Körfez Belediye Meclis
Sıradaki Haber Ali Doğan’dan Tahsin Tarhan’a: Kocaeli’ye bir gram faydası yok!