Yavuz Ağıralioğlu’nun kısa bir süre önce kurduğu Anahtar Parti’de 2024 yılının ekim ayında Kocaeli İl Başkanlığı görevine Nurettin Bulut atanmıştı. Bir yıllık süreyi kısa bir süre önce tamamlayan Bulut, flaş bir karara imza attı. Nurettin Bulut, il başkanlığı görevini bırakacak. 30 gün içerisinde olağanüstü kongrenin gerçekleştirilmesi beklenirken, Nurettin Bulut ise aday olmayacak.
PARTİ İL SEKRETERLİĞİ AÇIKLADI
Anahtar Parti Kocaeli İl Sekreterliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Anahtar Parti Kocaeli İl Başkanlığında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı sonucunda olağanüstü kongre kararı alınmıştır. 15 Mart 2025 tarihinde ilk kongresini tamamlayan Kocaeli teşkilatlarımız, Genel Merkezimizin açıklayacağı 30 günlük seçim takviminin duyurulmasının ardından olağanüstü kongre sürecine resmî olarak başlayacaktır.
Gerçekleştirilecek olan kongrede, mevcut İl Başkanımız Sn. Nurettin Bulut, aldığı karar doğrultusunda yeniden aday olmayacaktır. Kocaeli teşkilatlarımız, partimizin ilkeleri doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde kongre sürecini yürütecek ve yeni il yönetimini belirleyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
