Bolu’da bulunan ve Türkiye’nin ünlü kayak merkezleri arasında yer alan Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak 2025 tarihinde yangın çıkmıştı. Otelin dördüncü katında çıkan ve yukarıya doğru yükselen yangın nedeniyle 36’sı çocuk olmak üzere 78 kişi öldü, 133 kişi de yaralandı. Kartalkaya’daki yangın felaketi sonrasında Green Park Otel’de ise geçen yıl denetmeler yapılmıştı.
MÜHÜRLEME KARARI ALINMIŞTI
Söz konusu denetlemelerde yangın ve afetlere karşı eksiklikler bulunan otellere belediye tarafından süre tanınmıştı. Karardan etkilenen işletmeler arasında yer alan Green Park Otel, lem almaması nedeniyle mühürlenmişti. Otel işletmecileri, yaşanan gelişme sonrasında Kartepe Belediyesi’ne kar sezonu başlamadan tadilat için başvuruda bulunarak belediyeden izin aldı. İzin sonrasında gerçekleştirilen ikinci denetimde de otelin gerekli önlemleri almadığı tespit edildi. Kartepe Belediyesi ekipleri de yeniden mühürleme kararı aldı.
OTELİN RUHSATI İPTAL EDİLDİ
Belediyeden son yapılan açıklamada otelin ruhsatı iptal edildi. Söz konusu açıklama şöyle: “İlgili kurumlarca, ilçemizde faaliyet gösteren KARTEPE TURİZM A.Ş. (The Green Park Kartepe Resort Otel)’de yapılan denetimler sonucunda, mevzuata aykırı eksiklikler tespit edilmiştir. Söz konusu eksiklikler yazılı bildirimler ve tutanaklarla işletmeye tebliğ edilmiş, mevzuat çerçevesinde süre verilmiştir.
Tüm yasal uyarılara ve tanınan sürelere rağmen yükümlülüklerin yerine getirilmemesi nedeniyle, KARTEPE TURİZM A.Ş. (The Green Park Kartepe Resort Otel)’in işyeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilmiştir.”
