Sağlık Bakanlığı, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil durum hastanesine dönüştürülmesi için ekim ayında proje ve ihale dokümanlarının hazırlanması için ihaleye çıkmış ve söz konusu işi Elze Mimarlık Şirketi 1,9 milyon TL’ye almıştı. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ise yaptığı açıklamada hastanede kampüsünde yer alan 3 binanın depreme dayanıksız olduğunu ifade etmişti. 2026 Yılı Kamu Yatırımları Programı’na dahil edilen proje, 280 milyon TL’lik destek alacak.
ÇALIŞMALAR 28 MAYIS’A KADAR BİTECEK
Derince’de inşa edilecek acil durum hastanesi için Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, 28 Ekim 2025 tarihinde ihaleye çıkmıştı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 966 bin lira olan ihaleyi Ankara’nın Çankaya ilçesinde faaliyet gösteren Elze Mimarlık Şirketi 1 milyon 932 bin 923 TL’ye almıştı. Ankaralı şirket, 28 Mayıs’a kadar proje ve ihale dokümanlarını hazırlayarak bakanlığa teslim edecek.
VALİ AKTAŞ: 3 BLOK DEPREME DAYANIKSIZ
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, geçtiğimiz hafta basın düzenleyerek Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında bilgi vermişti. Vali Aktaş, söz konusu hastaneye dair deprem risk analizi yapıldığını belirterek; “Yapılan incelemelerde; yataklı sersilerinin olduğu 3 blokun deprem performanslarının yetersiz olduğu, deprem anında yıkılma tehlikesi olduğu raporlarla anlaşılmıştır” ifadesini kullanmıştı.
280 MİLYON LİRALIK BÜTÇE AYRILDI
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönelik süreç devam ederken 2026 Yılı Kamu Yatırımları Programı kapsamında projeye bütçe ayrıldı. 4 bin metrekarelik arazi üzerinde 120 yataklı hastane projesi için 280 milyon TL ödenek ayrıldı. Projenin 2025 yılında başlayacağı ve 2027 yılında tamamlanacağı da programda belirtildi.
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil durum hastanesine dönüşecek: İlk süreç tamam!
