Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TBMM’de kabul edildi: Bedelli askerlik ücretlerine zam!

TBMM’de bedelli askerliğe yönelik zammı da kapsayan torba yasa kabul edildi. Böylece, kanunu kapsamında bedelli askerlik ücretleri 335 bin TL’den 417 bin TL’ye yükseldi.

TBMM’de bedelli askerliğe yönelik zammı da kapsayan torba yasa kabul

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin düzenlemeleri de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Torba yasa olarak kabul edilen kanun teklifi kapsamında bedelli askerlik ücretlerinde de değişiklik yapıldı. Böylece bedelli askerlik ücretlerine zam geldi. Kanunun Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte yasalaşması bekleniyor.

Torba kanun teklifi kapsamında yapılan değişiklikle birlikte bedelli askerlik ücretlerinin tutarı 335 bin TL’den 417 bin TL’ye yükseltildi. Yeni düzenlemenin, memur maaşı katsayısına bağlı olarak yeniden güncellenebileceği belirtiliyor.

ENGELLİ ARAÇ ALIMINDA DÜZENLEME

Öte yandan; Meclis Genel Kurulu’ndan geçen torba yasada engelli araç alımında da düzenleme yapıldı. Engel oranı yüzde 40 üzerinde olan ortapedik engelliler araç alımında ÖTV muafiyetinden yararlanabilecek. Ayrıca taşıtların ilk 10 yıl içerisinde satılamaması da kabul edilen yeni kanun teklifinde yer aldı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Altın piyasasında yaşanan son gelişmeler, yatırımcılar ve birikimlerini değerlendirmek isteyen
Sıradaki Haber Gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet altını ne kadar? (7 Haziran 2026)