Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aile hekimliğinde sistem sil baştan değişiyor!

Sağlık Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı kanun teklifi kapsamında aile hekimliği sisteminin değişmesi bekleniyor. Yapılacak düzenlemeyle birlikte hekimlerin devamsızlığına 180 gün sınırı getirilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı kanun teklifi kapsamında aile

Yurt genelindeki yaklaşık 28 bin aile hekimliği birimini ve 56 bin sözleşmeli aile hekimini kapsayan yeni düzenleme için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Aile hekimliği ile aile sağlığı birimi çalışanlarını ilgilendiren sistemde önemli değişiklikler yaşanacak. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı kanun teklifi kapsamına ilişkin detaylar belli oldu.

Türkiye Gazetesi’nden Esma Altın’ın haberine göre, kanun teklifiyle birlikte idari süreçlerin hızlandırılması ve uzun süredir tartışma konusu olan hukuki belirsizliklerin giderilmesi hedefleniyor.

DEVAMSIZLIK SINIRINA YASAL DÜZENLEME

Mevcut durumda hekim ve aile sağlığı çalışanlarının herhangi bir mazeret olmak devamsızlık sürelerine dair açık bir yasal düzenleme bulunmuyor. Yeni düzenlemeyle birlikte devamsızlık süreleri yeniden belirlenerek boşluğun giderilmesi hedefleniyor.

Yeni tasarıda, görev başında bulunamama süresi 8 haftayı aşarsa sözleşme kendiliğinden sona erecek.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm çalışmalarının başında gelen Cedit Mahallesi’nde
Sıradaki Haber Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde kuralar o tarihte çekiliyor!