Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Veteriner Odası Başkanı Mehmet Bostancı: Veterinerler hak ettiği değeri görmüyor!

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası, Dünya Veteriner Hekimleri Günü nedeniyle İzmit’teki kent meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Kocaeli Veteriner Hekimleri Derneği Başkanı Mehmet Bostancı, “Ülkemizde veteriner hekimler, üstlendikleri kritik role rağmen hak ettikleri değeri görememektedir” dedi.

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası, Dünya Veteriner Hekimleri Günü nedeniyle İzmit’teki

Kocaeli Veteriner Hekimleri Derneği bugün Dünya Veteriner Hekimleri Günü nedeniyle İzmit Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törenin ardından Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı açıklamalarda bulunarak veterinerlerin yaşadığı sıkıntılara değindi. Bostancı, veteriner hekimliğin halk sağlığı açısından önemine de vurgu yaptı.

Kocaeli Veteriner Odasi Baskani Mehmet Bostanci Veterinerler hak ettigi degeri gormuyor 3“HAK ETTİĞİMİZ DEĞERİ GÖRMÜYORUZ”

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, Türkiye’de veteriner hekimlerin üstlendikleri kritik role rağmen hak ettikleri değeri görmediğini söyledi. Veteriner hekim istihdamının yetersiz kaldığını ifade eden Mehmet Bostancı, “Zoonotik hastalık riskleri ve gıda güvenliği konusu ortadayken sahadaki veteriner hekim sayısının yetersiz kalması, yalnızca meslektaşlarımızı değil, doğrudan toplum sağlığını da riske atmaktadır” ifadesini kullandı.

ARTAN MALİYETLER VETERİNERLERİ ZORLUYOR

Kamudaki veteriner hekim yetersizliğinin ciddi bir sorun haline geldiğini belirten Bostancı, binlerce veterinerin atama beklediğini ve bu durumun kabul edilebilir olmadığını sözlerine ekledi. Mehmet Bostancı, serbest çalışan veteriner hekimlerin ağır ekonomik koşullar altında kliniklerini ayakta tutmaya çalıştığını ve artan maliyetler ile düşen alım gücünün sürdürülebilirliğe sınırlama getirdiğini belirtti.

Kocaeli Veteriner Odasi Baskani Mehmet Bostanci Veterinerler hak ettigi degeri gormuyor 6VETERİNERLERİN SAĞLIK SINIFINDA OLDUĞU KABUL EDİLMELİ

Veteriner hekimlerin gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı’nın açıklamaları şöyle: “Kamuda çalışan ve emekli olan Veteriner Hekimlerimizin özlük haklarında ciddi düzenlemeler yapılmalı, artık Veteriner Hekimlerinde sağlık sınıfında olduğu mevzuatlarla kabul edilmelidir. Belediyelerde görev yapan veteriner hekimlerimiz de yetersiz kadro, yoğun iş yükü ve sınırlı imkânlarla büyük bir sorumluluğu omuzlamaktadır. Sokak hayvanlarından halk sağlığına kadar geniş bir alanda hizmet veren bu meslektaşlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi artık bir zorunluluktur.

VETERİNER HEKİMLİK, İNSAN SAĞLIĞININ AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR

Buradan bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyoruz: Veteriner hekimlik, insan sağlığının ayrılmaz bir parçasıdır. Veteriner hekim yoksa güvenli gıda yoktur, etkin hastalık kontrolü yoktur, sağlıklı bir gelecekten söz etmek mümkün değildir. Bu nedenle Kamuda veteriner hekim istihdamı artırılmalı, atama bekleyen meslektaşlarımız için kadrolar açılmalı, serbest çalışan kliniklere yönelik destek mekanizmaları oluşturulmalı, belediyelerde görev yapan veteriner hekimlerin özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli, taşeron alımlar yerine sözleşmeli alımlar yapılmalı ve gıda güvenliği politikalarında veteriner hekimlerin rolü güçlendirilmelidir. Bugün burada yalnızca bir meslek grubunun sorunlarını değil, toplum sağlığını, gıda güvenliğini ve geleceğimizi savunuyoruz. Tüm meslektaşlarımın Dünya Veteriner Hekimleri Günü’nü kutluyor, emeğin ve bilimin hak ettiği değeri gördüğü bir gelecek diliyorum.”