Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Tütünçiflik Mahallesi’ndeki Tütünçiflik Kültür Merkezi’nde sunum düzenledi. Başkan Söğüt, 2019 yılından itibaren yapılan ve devam eden ulaşım, çevre, eğitim, spor, sosyal belediyecilik ve kentsel dönüşüme yönelik projeleri anlattı. “Birlikte Başardık” sloganıyla gerçekleştirilen sunumda Şener Söğüt, ilçedeki metro çalışmalarına değinerek, 2029 yılında biteceğini söyledi. Söğüt, 7 yılda 15,4 milyar TL değerinde ilçeye yatırım yaptıklarını açıkladı.
YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilleri Berna Abiş ve Hasan Soba, Ak Parti Kocaeli eski İl Başkanı Şemsettin Ceylan, Gölcük Belediyesi eski Başkanı ve Ak Parti Kocaeli eski İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan, MHP Kocaeli İl Başkanı Kamil Akın, BBP Körfez İlçe Başkanı Selim Öztürk, Körfez Belediyesi önceki dönem başkanlarından İsmail Baran, Ak Parti Kocaeli önceki dönem milletvekillerinden İlyas Şeker ile vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
DEĞER KATMAK İÇİN ÇALIŞTILAR
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt programda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “301 kilometre karelik ilçe sınırımız var. Körfez, 36 ilin merkez nüfusundan daha büyük bir ilçe. Yaklaşık 870 ilçeden daha büyük bir ilçede yaşıyoruz. Demiryolu, karayolu, deniz yolu ulaşım ağının olduğu nadir ilçelerden birisi. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinden 3’ü Körfez’de yer alıyor. Limanlar, limanların elleçleme kapasiteleri, şehre giren kamyon, tır yükü şehrin alt ve üstyapısı güçlü olmak durumunda. 20 kilometre sahil bandı ve 36 mahallesi bulunuyor.
METRO ÇALIŞMALARINA DEĞİNDİ
7 yılda 218 proje inşa ettik ve 15 milyar 425 milyon TL değerinde yatırım yaptık. Derince’den Körfez’e doğru TBM’ler çalışmaya başladı. 2029’a doğru ilçemizde metro ile ulaşım başlayacaktır. Kaşkaldere kavşağı ilçenin girişini rahatlatan bir proje oldu. İMES yolu 110 milyonluk yatırım ile tamamlandı. Büyükşehir Belediyemiz bu iki projeyi tamamlayarak hizmete açtı.
ULAŞIM OLARAK ÇOK STRATEJİK BİR NOKTADAYIZ
Ulaşım olarak çok stratejik bir noktadayız. İnsanlar işe giderken, evine gelirken, hastaneye giderken hızlı bir şekilde yola kavuşabiliyorsa, yolda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsa ulaşımla mümkün olabilir. Ulaşım noktasında ilçemizdeki birçok sorunu çözdük. Kaşkaldere Kavşağı’nı tamamladık. 10 kilometrelik yoldan tasarruf etmiş olduk. Bu insan hayatında sürekli işe gelişler durumunda hesaplandığında çok büyük bir zaman dilimine karşılık geliyor. O zaman dilimini Yukarı Hereke’deki vatandaşlarımız aileleriyle birlikte geçiriyor. İlimtepe Bağlantı Yolu’nun ihalesi 5,2 kilometrelik birinci etabı tamamlandı. Büyükşehir Belediyemiz ikinci etabını da ihaleye çıktı. Körfez’in büyüyebilecek en önemli alanı şehrin Kuzey yakası; İlimtepe bölgesi ve kırsal kesimleri. Dolayısıyla buraya da yaz kış şartlarına uygun konforlu bir ulaşım imkanı sağlanacak. 2 yıl içerisinde yolun tamamlanacağını tahmin ediyorum.
KÖRFEZ’İN GELECEĞİNİ KURTARAN BİR ADIM ATMIŞTIK
Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız işlerden birisi tır parkı oldu. Bunlara belde garajı da eklendi. SGK borçlarına karşılık burayı vermiştik ama birtakım eleştiri aldı. Yine tır parkı olarak kullanıyoruz. Özellikle vergi ve SGK borcu anlamında ilçemizi rahatlatan bir adım oldu. Rakamsal olarak bakıldığında SGK borçlarını ödemeseydik milyarlarla ifade edilebilirdi. O günkü şartlarda yapılandırmayla birlikte faizlerin tamamı silinmişti. Ana parayla birlikte Körfez’in geleceğini kurtaran bir adım atmıştık.”
