Kocaeli’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinin başında gelen Cedit Mahallesi’nde 1.097 konut ve 8 işyeri inşa edildi. Söz konusu projede hak sahipleri Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı kura çekimi sonrasında bazı evlerin teslim edilmeden satışa çıkması şaşkınlık yarattı.
KONUTLARIN TESLİMİ İÇİN SÜRE TANINDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen projede 47 blok yer alıyor. 13 Haziran Cumartesi günü yapılan kura çekiminin ardından hak sahiplerine bir takım küçük çaplı imalat ve düzenlemelerden dolayı kısa süreli beklemeleri için süre tanındı. Ayrıca Murat Kurum geçmişte yaptığı açıklamada gecikmelerden doğabilecek mali yüklerin vatandaşlara yansıtılmayacağını ve konut borçlarının Haziran 2023 fiyatları üzerinden geçerli olacağını söylemişti.
13 MİLYON TL’YE SATILIYOR
Cedit Mahallesi’ndeki kura çekiminin tamamlanmasıyla birlikte bazı hak sahiplerinin evlerini ilan sitesine koyduğu görüldü. Söz konusu ilanda konutların Cedit Mahallesi TOKİ Konutları’nda yer aldığı belirtilirken, 13 milyon TL değerinde de fiyat biçildi. İlanda; söz konusu konutun şehir merkezine yakın olduğu, tramvay, metro, otobüs, minibüs gibi ulaşım araçlarının bulunduğu ifade edildi. Ayrıca anahtar tesliminin de ağustos ayı sonunda TOKİ’den “Borcu yoktur” belgesi alındıktan sonra yapılacağı ifade edildi.
