Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın seçim vaatleri arasında yer alan Körfez Aqua Kıtalar Akvaryumu bugün açıldı. Daha önce 20 Haziran Cumartesi günü olarak duyurulan açılış töreni bir gün erkene çekildi. Kentin yeni turizm ve ziyaret odaklarından biri olması hedefiyle inşa edilen tesiste 60’tan fazla türde binlerce su canlısı bulunuyor.
HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK OLACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Millet Bahçesi’nde hayata geçirdiği tesis, haftanın 6 günü ziyaretçilerini ağırlayacak. Saat 10.00 ila 21.30 arasında açık olacak akvaryum alanında Güney Amerika, Asya, Afrika, Avustralya, Avrupa kıtalarına özel dekorasyon ve tür dağılımı ile oluşturulmuş bölümler yer alıyor. Tesis içerisinde yer alan 6 metre uzunluğundaki tünel, Türkiye’nin ilk ve tek zeminden başlayan tatlı su tüneli olma özelliğini taşıyor.
2 BİN 800 METREKARELİK TESİS
2 bin 800 metrekare alan üzerine kurulan tesis; 31 teşhir akvaryumu, 9 karantina akvaryumu olmak üzere toplam 40 akvaryumu kapsıyor. 1 milyon 300 bin litrenin üzerinde su kapasitesine sahip olan akvaryumda 60’tan fazla türde binlerce su canlısı bulunuyor. Bu türler arasında aslan balığı, akya, orfoz, köpekbalığı, vatoz, müren, pacu, mersin balığı, asker balığı ve kırmızı kuyruklu kedi balığı yer alıyor.
FİYATLAR AÇIKLANDI
Körfez Aqua Kıtalar Akvaryumu’nda fiyat tarifeleri de açıklandı. Buna göre, 0-3 yaş çocuklar, şehit ve gazi yakınları, engelliler ile 65 yaş üstü ziyaretçilerden giriş ücreti alınmayacak. Giriş ücretleri; öğrenci için 100 TL, tam bilet için 300 TL olarak belirlendi. Aile ücretleri ise şöyle olacak: 3 kişilik 500 TL, 4 kişilik 600 TL, 5 kişilik 700 TL, 6 kişilik 800 TL, 7 kişilik 900 TL, 8 kişilik 1.000 TL + her birey için 100 TL.
