Körfez 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2021/579 esas ve 2024/273 sayılı kararına göre, Pishtewan Majed Ahmed Ahmed isimli göçmen, hırsızlık suçundan ceza aldı. Dosya kapsamında sanığın 5 yıl süreyle denetim altında tutulmasına ve hükmün açıklanmasının da geriye bırakılmasına karar verildi. Sanığın belirtilen adresinde ikamet etmediğinin tespit edilmesi üzerine evrak iade edildi. Yapılan araştırmalar sonucunda adresi belirlenemeyen sanıkla ilgili mahkeme tarafından Tebligat Kanunu kapsamında ilan platformu üzerinden Eylül 2025’te tebligat yayınlandı.
İlana göre, kararın yayınlanmasının üzerinde 15 gün geçtikten sonra tebliğ yayınlanmış sayıldı. Sanık için de söz konusu tarihten iki hafta içinde istinaf mahkemesine başvurmasının yolu açıldı.
TAAHHÜTE UYMADI
Mahkeme tarafından sanık hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı İdari Yaptırım Bürosu tarafından bugün Resmi Gazete’de ilan yayınlandı. Buna göre, göçmen hırsız 1 Mart 2022 tarihinde ve saat 22.35 sıralarında Kapıkule Sınır Kapsısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak üzereyken yakalandı.
Yakalanan sanığın, 1 Mart 2022 tarihli taahhütnamesinin incelenmesi 1-8 Mart 2022 tarihleri arasında mahkemeye başvuracağını ve başvurmaması halinde de 1.000 TL idari para cezası kesileceğini kabul etti. Ancak, sanık belirtilen tarihler arasında mahkemeye müracaat etmedi.
1.031 TL PARA CEZASI KESİLDİ
Ceza Mahkemesi Kanunu gereğince taahhüdün yerine getirilmemesi nedeniyle sanığa tebligat giderleriyle birlikte 1.031 TL para cezası kesildi. Para cezasının mahkemeye başvurmadan ödenmesi halinde Kabahatler Kanunu kapsamında cezanın 3/4’ünün tahsil edileceği belirtildi. Kararın bir örneği de Körfez Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne gönderildi.
