Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan tutuklandı!

İzmit Belediyesi’ne yönelik soruşturmada CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, tutuklandı.

İzmit Belediyesi’ne yönelik soruşturmada CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan,

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmit Belediyesi’ne yönelik ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘rüşvet’ ve ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda hakkında gözaltı kararı verilen 31 kişiden ilk etapta aralarında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyesi İlker Ulusoy’un da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alınmıştı. Daha sonra da gözaltı sayısı 31’e yükselmişti.

GİZLİ TANIK BEYANLARI

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 20 Temmuz Pazartesi günü saat 06.00 sıralarında Kocaeli, Antalya, Kırıkkale, İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı düzenlediği operasyonla ilgili savcılık açıklama yapmıştı. Buna göre; etkin pişmanlık beyanları ve gizli tanık ifadeleri doğrultusunda İzmit Belediyesi’nin bazı ihalelerin inceleme altına alındığını açıklamıştı.

Açıklamanın devamında ihaleyi kazanan firmalar ve teklif veren şirketlerin belediye yetkilileriyle akrabalık ilişkilerinin olduğu, belediyeye iş yapan firmalardan komisyon adı altında para alındığı ve belediye başkanının eşinin ihale süreçleri, personel alımları ile kadro belirlemelerinde doğrudan etkili olduğu iddiası yer almıştı.

GÖKHAN ERCAN TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, bugün sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan Adliyesi’ne getirilmişti. Savcı tarafından ifadesi alınan Ercan hakkında tutuklama talep edilmişti. Sulh ceza hakimliğine çıkarılan Gökhan Ercan, tutuklandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İzmit Belediyesi’nin soruşturmasında Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat
Sıradaki Haber İzmit Belediyesi soruşturmasında 21 kişi tutuklandı