24 Ağustos 2026’da oynanan Kocaelispor-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşması sonrasında PFDK tarafından verilen kararda, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle belirli tribün bloklarına yaptırım uygulandı. FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca;
Doğu Maraton Üst 301, 326 ve 327,
Doğu Maraton Alt 126,
Kuzey Kale Arkası Alt 219,
Kuzey Kale Arkası Üst 321 ve 322,
Güney Kale Arkası Üst 306, 307, 308 ve 309 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartları bloke edildi. Bu bloklarda bulunan taraftarlar, Kocaelispor’un bir sonraki ev sahibi olduğu müsabakaya giriş yapamayacak.
MERDİVEN BOŞLUKLARI CEZASI
PFDK, aynı karşılaşmada merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle Kocaelispor’a ayrıca para cezası verdi. FDT’nin 49/3. maddesi kapsamında kulübe 150 bin TL para cezası uygulanmasına karar verildi.
SAHA OLAYLARINA 280 BİN TL CEZA
Kocaelispor’un aldığı bir diğer ceza ise taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle oldu. PFDK, FDT’nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca Kocaelispor’un 280 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.
KOCAELİSPOR’A TOPLAM 430 BİN TL CEZA
Amed Sportif Faaliyetler karşılaşması sonrasında verilen iki para cezasının toplamı 430 bin TL oldu. Kocaelispor böylece saha olayları ve merdiven boşluklarının ihlali nedeniyle toplam 430 bin TL para cezasıyla karşı karşıya kalırken, belirlenen 10 tribün bloğundaki taraftarların da bir sonraki iç saha maçına girişleri engellendi.
