Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aziz Yıldırım’dan Kocaeli’ye dev yatırım: Çayırova’da savaş gemisi üretilecek

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’ın sahibi olduğu Dearsan Gemi İnşaat Sanayi A.Ş., Kocaeli’de savunma sanayi ve denizcilik sektörüne yönelik yeni bir yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’ın sahibi olduğu Dearsan Gemi İnşaat

Şirket, Çayırova Şekerpınar Mahallesi’nde alüminyum, çelik ve kompozit gövdeli gemi üretimi yapmak amacıyla Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlattı. Kocaeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne sunulan proje dosyasında yatırım bedeli 16 milyon 450 bin TL olarak duyuruldu.

MEVCUT TESİS KULLANILACAK, YENİ BİNA YAPILMAYACAK

Proje, Şekerpınar Mahallesi’nde bulunan 10 bin 734 metrekarelik parsel üzerindeki 5 bin 823 metrekare kapalı alana sahip mevcut tesiste yürütülecek. İnşaat süreci gerektirmeyen projede, mevcut alan gerekli ekipmanlarla gemi imalatına uygun hale getirilecek. Tesisin bulunduğu taşınmazın mülkiyetinin ise Aziz Yıldırım’a ait Gül Han Denizcilik ve Ticaret Ltd. Şti. üzerine kayıtlı olduğu belirtildi.

GÖVDE ÇAYIROVA’DA ÜRETİLİP TUZLA’DAN DENİZE İNDİRİLECEK

Tesiste malzemelerin boyutlandırılması, kaynak, elektrik, mekanik montaj ve tesisat işlemleri tamamlanarak 23,5 metreye kadar olan gemi gövdeleri imal edilecek. Çayırova’da blok montajı ve ana üretimi tamamlanan gemiler, Dearsan’ın İstanbul Tuzla’daki tersanesine taşınarak burada denize indirilecek ve son donatımların ardından teslimatı gerçekleştirilecek.

YILDA 68 SAVAŞ GEMİSİ VE 3 DENİZALTI KAPASİTESİ

Proje dosyasındaki bilgilere göre tesisin planlanan yıllık üretim kapasitesi şu şekildedir:

Savaş Gemisi: 23,5 metreye kadar 8 adet, 20 metreye kadar 20 adet ve 15 metreye kadar 40 adet olmak üzere toplam 68 adet.
Yolcu Gemisi: Farklı boyutlarda toplam 68 adet.
Denizaltı: Toplam 3 adet.
Yılda 300 gün tek vardiya esasıyla çalışacak tesiste 9 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Tesisin mevcut sac parça üretim kapasitesi ise yıllık 464 ton olarak aktarıldı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde denize giren 22 yaşındaki Muhammet Toprak, boğularak
Sıradaki Haber Kandıra’da acı haber: Yasak bölgede denize giren genç can verdi