Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni adli yıl yarın başlıyor: Gözler bu davalarda olacak!

Yargı camiasında 20 Temmuz’da başlayan adli tatil, bugün itibariyle sona eriyor. 1 Eylül Salı gününden itibaren mahkemeler normal çalışma düzenine dönecek ve duruşmalar ile yasal süreler kaldığı yerden devam edecek. Kocaeli’de de adli dönemin başlaması nedeniyle Kocaeli Barosu tören düzenleyecek.

Yargı camiasında 20 Temmuz’da başlayan adli tatil, bugün itibariyle sona

Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince 20 Temmuz’da başlayan adli tatil, 31 Ağustos Pazartesi (Bugün) mesai bitimiyle birlikte sona eriyor. 1 Eylül Salı gününden itibaren mahkemeler normal çalışma düzenine dönecek. Yeni dönemde hem ceza mahkemelerinde hem de Yargıtay bünyesinde kamuoyu tarafından takip edilen birçok dava ele alınacak.

Yeni adli yil yarin aciliyor Gozler bu davalarda olacakKOCAELİ’DE TÖREN DÜZENLENECEK

Yeni adli yıl açılışı kapsamında Kocaeli Barosu tarafından Adli Yıl Açılış Programı düzenlenecek. Yarın saat 09.30’da Atatürk Anıtı’nda (Eski Valilik Alanı) çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Saat 10.30’da da Kocaeli Sanayi Odası’nda Kocaeli Adliyesi ile birlikte Adli Yıl Açılış Programı düzenlenecek. Gebze Adliyesi’nde de saat 14.00’te Adli Yıl Açılış Kokteyli ve Gebze’de yenilenen baro odasının açılışı yapılacak.

BİRÇOK DAVA ÖNE ÇIKIYOR

Önümüzdeki dönemde kamuoyu birçok davayı yakından takip edecek. 3 Eylül’de Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü’ne yönelik dava görülecek. 16 Eylül’de ise CHP’nin kurultayına ilişkin şaibe iddialarıyla açılan ceza davasının altıncı celsesi yapılacak. Ayrıca; yeni adli dönemde İBB Davası ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin konser harcamaları gibi davalar da öne çıkanlar arasında bulunuyor.

Öte yandan; Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve Ahmet Taner Kışlalı’nın da aralarında bulunduğu faili meçhul cinayetleri ilgilendiren Umut Davası’nın duruşması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Aralık 2026 tarihinde görülecek.

KOCAELİ’DE ÖNEMLİ DAVALAR GÖRÜLECEK

Kocaeli özelinde ise Kasım 2025’te meydana gelen ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan Dilovası’ndaki yangının 4’üncü celsesi 8 Eylül 2026 tarihinde yapılacak. Kandıra Cezaevi Kampüsü’ndeki adliye salonunda görülecek olan davada sanıklar bir kez daha hakim karşısında olacak.

MESEM DAVASI 3 KASIM’DA DEVAM EDECEK

Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) projesi kapsamında yürütülen Ustalık Terfi Programı üzerinden usulsüzlük yapılarak kamunun yaklaşık 77 milyon 706 bin TL zarara uğratıldığı vurgun davasına 3 Kasım 2026 tarihinde devam edilecek. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada Rümeysa Şen ve Sefa Ö. 1 milyon TL’lik kefaletle serbest kalmıştı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gebze Teknik Üniversitesi, bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alacak. 12
Sıradaki Haber Resmi Gazete’de yayınlandı: Gebze Teknik Üniversitesi personel alacak