Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık örnek diye anlatacak: İzmit Körfezi Dip Çamur Projesi farkındalık oluşturacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İzmit Körfezi Dip Çamuru Projesi’nin üçüncü etabına gelindi. Körfezdeki ekosistemi yeniden canlandıran proje, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da farkındalık oluşturması için ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

ozel haberTürkiye’nin en büyük çevre projesi olarak gösterilen İzmit Körfezi Dip Çamuru Projesi’nde son aşamaya gelindi. Bugüne kadar 1,8 milyon metreküplük çamurun denizden bertarafı sağlanırken, ekosisteme de önemli ölçüde katkı sundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ortak projesinin üçüncü etap ihale süreci de sonuçlandı.

Bakanlik ornek diye anlatacak Izmit Korfezi Dip Camur Projesi farkindalik olusturacakİHALEYİ İSTANBULLU ŞİRKET ALDI

Büyükşehir Belediyesi’nin 28 Temmuz 2026 tarihinde “İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertaraf Hizmeti (3etap)” ihalesi açık teklif usulüyle düzenlendi. Yaklaşık maliyeti 6 milyar 129 milyon 625 bin 622,52 TL olan ihaleye 5 firma doküman indirmesine rağmen sadece Atlas Maden Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi geçerli teklif verdi. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde faaliyet gösteren şirket, söz konusu işi 5 milyar 198 milyon TL’ye aldı ve 27 Ağustos 2026 tarihinde de sözleşme imzalandı. 15 Eylül 2026 tarihinde başlayacak ihale sözleşme süreci, 14 Ocak 2029 tarihinde sona erecek.

Bakanlik ornek diye anlatacak Izmit Korfezi Dip Camur Projesi farkindalik olusturacak1BAKANLIK ÖRNEK GÖSTERECEK

İlk kez 2023 yılında başlayan çalışmalar sayesinde denizden bugüne kadar 1,8 milyon metrekübün üzerinde çamur çıkartıldı. Üç aşamadan oluşan çalışmaların son etabında ise denizden 2,4 milyon metreküp çamurun çıkartılarak bertaraf edilmesi bekleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise İzmit Körfezi Dip Çamuru Projesi’ni ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtacak.

Bakanlik ornek diye anlatacak Izmit Korfezi Dip Camur Projesi farkindalik olusturacak 11,9 MİLYON TL’YE İHALE EDİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü “Kocaeli Körfezi Dip Çamuru Temizliği Hakkında Farkındalık Oluşturulması Projesi İşi” için 5 Ağustos 2026 tarihinde ihaleye çıktı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 900 bin TL olan ihale pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. Söz konusu işi Ankara’nın Çankaya Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kargatech Dijital Teknoloji ve Medya Limited Şirketi 1 milyon 945 bin TL’ye aldı ve taraflar arasında 28 Ağustos 2026 tarihinde sözleşme imzalandı.

Bakanlik ornek diye anlatacak Izmit Korfezi Dip Camur Projesi farkindalik olusturacak 210 DAKİKALIK BELGESEL HAZIRLANACAK

Ankara’daki şirket, sözleşme süreci olan 31 Ağustos-14 Ekim 2026 tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleştirilen büyük ölçekli su ekosistemi rehabilitasyonu ve restorasyonu çalışmalarını konu alan yaklaşık 8-10 dakikalık ana belgesel filmi hazırlayacak. Türkçe anlatımlı İngilizce altyazılı ve İngilizce anlatımlı Türkçe altyazılı filmler için 2 dakikalık sosyal medya tanıtımları da yer alacak.

HANGİ ÇALIŞMALAR BULUNACAK?

İzmit Körfezi Dip Çamuru Projesi, Fethiye Körfezi Dip Çamuru Temizleme Projesi, Mogan Gölü Rehabilitasyonu, Eğirdir Gölü, Beyşehir Gölü ve Akşehir Gölü çalışmaları, Salda Gölü Koruma ve Rehabilitasyon Projesi, Tuz Gölü’nde flamingoların yaşam alanlarının korunmasına yönelik su yönetimi uygulamaları, Göksu Özel Çevre Koruma Bölgesi rehabilitasyon faaliyetleri, MUÇEV tarafından işletilen halk plajlarında yürütülen çevre yönetim programları başta olmak üzere Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ekosistem rehabilitasyonu, restorasyonu ve çevresel çalışmalarına dair görüntüler bulunacak.