Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çok sayıda üst düzey ismi kapsayan görev değişiklikleri gerçekleştirildi. 17 Eylül 2026 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nde de değişime gidildi. Kentte 2023 yılından bu yana görev yapan Faruk Karaduman’ın yerine Celal Özcan getirildi.
FARUK KARADUMAN DÖNEMİ SONA ERDİ
2023 yılında Kocaeli İl Emniyet Müdürü olarak atanan Faruk Karaduman’ın yaklaşık üç yıllık görev süresi böylece sona erdi. Karaduman’ın görev yaptığı dönemde Kocaeli Emniyeti özellikle organize suç örgütleri, uyuşturucu ticareti ve asayiş suçlarına yönelik çok sayıda operasyon gerçekleştirdi. Kent genelinde trafik ve güvenlik uygulamaları da yoğun şekilde sürdürüldü.
CELAL ÖZCAN KOCAELİ’YE ATANDI
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü görevine Celal Özcan getirildi. Özcan, Kocaeli’ye atanmadan önce Gaziantep İl Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu. Emniyet teşkilatında uzun yıllardır çeşitli görevlerde bulunan Özcan, bundan sonraki süreçte Kocaeli Emniyeti’nin başında olacak.
EMNİYET TEŞKİLATINDA KAPSAMLI DEĞİŞİKLİK
Kararname yalnızca Kocaeli’yi kapsamadı. Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı ile çeşitli illerin emniyet müdürlüklerinde de görev değişikliklerine gidildi. Karar kapsamında Selin Özaydın da Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.
