İSU Genel Kurulu bugün TÜFE oranında yapılacak olan su zammının ertelenmesi için toplandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı sonrasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İSU Genel Kurulu’nda TÜFE zammının 1 Nisan’a kadar ertelenmesi gündeme geldi.
1 HAZİRAN’A KADAR ERTLENSİN
CHP Grubu TÜFE ertelemesiyle ilgili sürenin 1 Nisan yerine 1 Haziran’a kadar ertelenmesini istedi. CHP Grubu yazılı önergesinde “Geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı tarafından açıklanan KDV, stopaj ve benzeri indirimlerin süresi 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılmıştı. Bugün yapılan İSU Genel Kurulu’nda ertelenecek olan TÜFE zammının 31 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılmasını arz ve talep ederiz.” ifadelerine yer verdi.
6 AY KABUL GÖRMEDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Ben 3 aylık süre uzatımını yeterli buluyorum. Daha sonra bir ihtiyaç olursa yeniden değerlendirme yapabiliriz” dedi. CHP’nin söz konusu zam ertelemesiyle ilgili 3 aydan 6 aya süre uzatımı teklifi ek maliyetler doğuracak olması gerekçesiyle kabul edilmedi.
MALİYETİ 45 MİLYON TL OLACAK
Bilindiği üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2. Dönem Pandemi Destek Paketini açıklamış, söz konusu paket içerisinde içerisinde TÜFE oranında yapılması planlanan yüzde 6’lık zammın ertelenme kararı alınmıştı. Ocak ayında devreye girecek olan yüzde 6’lık zam üç ay ötelenecek. Bu ertelemenin İSU’ya maliyeti ise yaklaşık 45 milyon TL olacak.
