Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti’nin yurdunda öğrenciler mağdur edildi

Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti’nin yurdunda kalan öğrenciler, pandemi sürecinde yurtlarından eşyalarını almadan çıkarıldıklarını, yurttaki eşyalarının yağmalandığını iddia ettiler. CİMER’e şikayette bulunan öğrencilere ise beklemedikleri bir cevap geldi.

Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti'nin

Sebahattin AydınPandemi sürecinde öğrenci yurtları tahliye edildi. Öğrencilerin bir bölümü eşyalarını bile alamadan yurtlarından ayrılmak durumunda kaldı. Bu öğrencilerden bazıları da Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti‘nin işlettiği Yeşilova Mahallesi Şehit Necmi Semerci Sok. No:4 İzmit adresindeki yurtta kalanlar oldu.

Gazetemize ulaşan öğrenciler, CİMER’e başvuruda bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERİN CİMER BAŞVURUSU

O başvuruda şu ifadeler yer aldı: “Biz Yeşilova Mah. Şehit Necmi Semerci Sok. No:4 İzmit/Kocaeli adresindeki belediyeye ait prefabrik yapıda, İlim Yayma Cemiyeti’nin işlettiği yurtta kalan Kocaeli Üniversitesi öğrencileriyiz. Pandemi süreci başlangıcında hiç bir açıklama yapılmadan apar topar belediye tarafından yurdumuzdan çıkarıldık bir oda dolusu eşyamızı geride bırakarak. Yurt yönetimi her ne kadar mağdur olmamamız için uğraştıysa da bu süreçten maddi olarak zarar görmemizin önüne geçemedi. Belediye biz yokken yurdumuzu kullandı gerekli önlemleri almadığı için yurda gelen kişilerce eşyalarımız yağmalandı. Hatta bazı odalarda kilitli olan eşyalarımız kapının kırılması suretiyle çalındı. Öğrenciler bu ekonomik darlık ortamında ve pandemi sürecinde binlerce liralık zarara uğradı. Üzerinden neredeyse 1 yıl geçecek olmasına karşın süreç boyunca yurt yönetimi vasıtasıyla belediyeye ulaşılmaya çalışıldı ,fakat netice alınamadı.”

 CİMER İKİNCİ BAŞVURU

İlk başvurudan netice alamayan gençler bir başvuru daha yaptı. O başvuruda ise,  “CİMER başvurularına istinaden Yeşilova Mah. Şehit Necmi Semerci Sok. No:4 İzmit/Kocaeli adresindeki belediyeye ait prefabrik yapıda kalan öğrenciler, daha sonradan anlaşılacağı üzere KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından apar topar yurttan çıkarıldı. 25.03.2021 tarihinde gönderdikleri belgeye göre ,barınma ve konaklama hizmeti vermek amacıyla yurt kullanıldı. Fakat öncesinde ve o süreçte hiçbir öğrenciye herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Yurdun kullanıldığı zaman diliminde öğrencilerin eşyaları yağmalandı, onlarca öğrencinin binlerce liralık maddi kaybı oldu. İlgili kurum ile yaklaşık bir senedir iletişim kurulamazken 25.03.2022 tarihinde gönderdikleri başkanlığın E-14614153-622.03-00001462417 sayılı yazısı ile pervasız bir şekilde sorumluluk kabul etmediklerini açıkladılar. Biz üniversite öğrencileri olarak KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI bünyesindeki Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan zararın tazmin edilmeyeceğini bildirdiğinden dolayı şikayetçiyiz ve bu kurum hakkında kamu davası açmak istemekteyiz.” Denildi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR CEVAP VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden gelen cevap ise öğrencileri üzdü. Cevapta, “ İlgili yazınızda S.K.’nin dilekçesi tarafımızdan incelenmiş olup bahsi geçen öğrenci yurdunun pandemi süreci döneminde geçici süreliğine kurumumuz tarafından Barınma ve Konaklama hizmeti vermek amacıyla kullanıldığı, şahıslara ait eşyaların korunması, kaybı ve hasarı ile ilgili sorumluluğun kurumumuza ait olmadığı hususunu bilgilerinize arz ederim” denildi. Öğrenciler şimdi çaresizce mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

İŞTE O CEVAP:

sikayet ilim yayma yurt