Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gazetecilerden aşı tepkisi!

Sağlık Bakanlığı’nın gazetecilere yönelik aşı takviminde basın kartı olanlar öncelikli sayıldı. Gazeteciler arasında yapılan ayrımcılığa İnternet gazetecilerinden tepki geldi.

Sağlık Bakanlığı'nın gazetecilere yönelik

Sağlık Bakanlığı’nın gazetecilere yönelik aşı takviminde basın kartı olanlar öncelikli sayıldı. Gazeteciler arasında yapılan ayrımcılığa İnternet gazetecilerinden tepki geldi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti duyurdu

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Cemiyetin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Sevgili meslektaşlarım. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’mizin de bir süredir takip ettiği Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı nezdinde gerçekleştirilen gazetecilerin risk grubunda olmaları gözetilerek erken aşı olmaları konusundaki girişimleri sonuç verdi. Meslektaşlarımız E Nabız üzerinden aşı randevusu alabilecek.(TC. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen basın kartı şartı aranmaktadır) Aşı randevusu için e-nabızda MHRS’ye giriyoruz, ‘aşı randevusu al’ı tıklıyoruz, aile hekimi seçersek sadece sinovac, ‘hastaneden’i seçersek hem Sinovac hem Biontech seçeneği çıkıyor. Bilginize.”

İnternet medyası kapsam dışı

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın Kartı olmayanlar ve İnternet medyasında çalışan gazeteciler yapılan bu ayrımcılık ise tepki çekti. Yaşanan bu durum nedeniyle gazeteciler arasında ayrım yapıldığı tartışması yeniden gündeme geldi. Daha önce akreditasyon sorunuyla karşılaşan ve 212 Sayılı Basın Kanunu kapsamına alınmayan yüzlerce internet medyası çalışanı ise bu kapsam dışında tutuldu.

Sağlık Bakanlığı meslek örgütleriyle bağlantıya geçip sorabilir

DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, gazeteciler arasında ayrım yapılmasına tepki göstererek, “Bütün gazeteciler aşılanmalı, bu iş turkuaz karta bağlı kalınırsa bu durum zalimliğe dönüşür” dedi. Eren şunları söyledi: “Zaten basın kartıyla ilgili büyük bir sorun yaşanıyor. İktidar istediğine basın kartı veriyor, istemediğine vermiyor. Bu aşıda da turkuaz kartı olan aşı olacak, olmayan aşı yapamayacak. Birincisi kayıtsız şartsız bu işi yapan sadece turkuaz basın kartı olanlar değil, internet sitelerinde de çalışan, aslında sadece muhabirlik, editörlük, kameramanlık yapan değil bunun yanı sıra teknik alanda da çakışan tüm meslektaşlarımız ayrımsız bir şekilde aşılanmalı. Sağlık Bakanlığı meslek örgütleriyle bağlantıya geçip kim gazeteci kim değil diye sorabilir. Bu iş turkuaz karta bağlı kalınırsa ayrımcılığın ötesinde bu durum zalimliğe dönüşür.”