Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ormanya’ya nasıl gidilir? Ormanya’da ne var?

Özellikle hafta sonu vatandaşların aklına “Ormanya’ya nasıl gidilir?”, “Ormanya’da ne var?”, “Ormanya hayvanat bahçesi nasıl?”, “Ormanya Hobbit Evleri nerede?”, “Hobbit Evleri Kocaeli”, “Hobbit Evleri Türkiye” gibi sorular geliyor. Sizin için Ormanya’yı derledik…

Özellikle hafta sonu vatandaşların

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında Ormanya için kolları sıvadı. Karterpe ilçesi Uzuntarla mevkiinde bir doğal yaşam alanı inşa etmek isteyen belediyenin yaklaşık 10 yıl boyunca planladığı proje yaklaşık 2 yıl önce kapılarını açtı. Çocuk hayvanat bahçesi, vahşi yaşam alanı, çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş ve bisiklet parkurları, yaban hayat rehabilitasyon merkezi ve doğa okulu olmak üzere 6 ana bölümden oluşan Ormanya açıldığı ilk aylarda büyük otopark sıkıntılarıyla gündeme geldi. Halen otopark sorunu olan bölge ilk aylara nazaran çok rahatladı.

ORMANYA HOBBİT EVLERİ
4 bin dönüm alan üzerine kurulu olan Ormanya’nın en çokm tercih edilen alanları çocuk hayvanat bahçesi ve Ormanya Hobbit Evleri… Çocuk hayvanat bahçesinde deveden, deve kuşuna kadar çeşitli hayvanları görmek mümkün. Hobbit Evleri ise Türkiye’de tek olma özelliğine sahip. Yüzüklerin Efendisi filmindeki Shire’dan esinlenilen Kocaeli Ormanya Hobbit Evleri’nde fotoğraf çektirmek mümkün. Bölgede ayrıca bugüne kadar çeşitli film çekimleri de yapıldı. Son olarak Gomanya isimli film burada çekildi.

Adres: Uzuntarla, 309. Sk. No 99, 41150 Kartepe/Kocaeli

Site: ormanya.com

Telefon: 0 (262) 331 66 11

ORMANYA FOTOĞRAFLARI
Kocaeli Kartepe Ormanya at binme min

Kocaeli Kartepe Ormanya hayvan min

Kocaeli Kartepe Ormanya Hayvanat BahcYesi nasYl gidilir min

Kocaeli Kartepe Ormanya Hobbit Evleri 2 min

Kocaeli Kartepe Ormanya Hobbit Evleri min

Kocaeli Kartepe Ormanya nasYl gidilir min

Kocaeli Kartepe Ormanya nerede min