Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye Ak Partili o aileyi maaşa mı bağladı?

Ak Partili Gebze Belediyesi bir süredir Baydaroğlu ailesine ait iletişim şirketlerine milyonluk ihaleler veriyor. Bir ayda aileye ait şirketler 3 milyon 750 bin liralık ihale aldı. Son ihale 1 milyon 250 bin lira. İhale konusu iletişim kampanyası, konsept geliştirme, tasarım ve film yapımı. Bu ihaleler seçim dönemindeki kampanya için mi veriliyor merak konusu…

Ak Partili Gebze Belediyesi

ugur

Yerel seçimlere 4 aylık bir zaman var. Adaylıklar yavaş yavaş netleşirken yeniden aday olmayı düşünen belediye başkanları da seçim dönemine yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Ak Parti’de yeniden aday olmak isteyen isimlerden biri de Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz. İlçede hem teşkilat içinden hem de belediyeden pek çok eleştiri alan Büyükgöz son dönemde belediye eliyle açtığı adrese teslim ihalelerle gündemde.

3 ŞİRKET DE AYNI AİLEYE AİT

Ak Partili Baydaroğlu ailesinin sahibi olduğu PR ve iletişim şirketleri Diciwall Dijital Medya Anonim Şirketi’ne, RNA İletişim’e ve MKB Bilgi Teknolojileri’ne son 1 ayda yaklaşık 5 milyon liralık ihale veren Ak Partili Gebze Belediyesi ilk olarak web tabanlı dijital kitap ihalesini 1 milyon 250 bin liraya Diciwall Dijital Medya Anonim Şirketi’ne verdi. Aynı dönemde yine 1 milyon 250 bin liraya bu defa MKB Bilgi Teknolojileri’ne kitap ve broşür tasarım ihalesi verildi.

MAAŞA BAĞLANMIŞ GİBİ

Kocaeli’de hiçbir firma yokmuş gibi belediyenin son ihalesini de Baydaroğlu’na ait olan RNA İletişim kazandı. İhale konusu iletişim kampanyası, konsept geliştirme, tasarım ve film yapımı idi. Bu ihalenin bedeli de 1 milyon 250 bin lira olarak kayıtlara geçti. Sürekli olarak aynı bedelde ihalelerin belirli aralıklarla Baydaroğlu ailesine ait şirketlere verilmesinin sebebi bilinmiyor. Söz konusu ihaleler pazarlık usulü ile yapılıyor. İhalelere göstermelikmiş gibi 1-2 firma katılıyor, sürekli aynı aileye ait şirketler 1 milyon 250 bin liralık bedellerle bu ihaleleri kazanıyor. Aile adeta maaşa bağlanmış gibi görünüyor.

ERDOĞAN KİTAPLARININ YAZARI

Söz konusu şirketlerin sahibi olan Baydaroğlu ailesinin mensuplarından, şirket kurucularından Mustafa Baydaroğlu’nun kardeşi İsak Baydaroğlu “Dış Basında Recep Tayyip Erdoğan” ile “Recep Tayyip Erdoğan’ın Konuşmalarından Seçmeler” kitaplarının yazarı olarak biliniyor.